Punkaharjun alue

”Luonnon kaunein huvipuisto”, kuvasi Z. Topelius Punkaharjun kansallismaisemaa, ja harjualue onkin hurmannut matkailijoita jo vuosisatojen ajan. Punkaharjun luonnonsuojelualue on maailman vanhimpia, ja sen harjumaastossa voi tutustua erilaisiin retkeilyreitteihin, polkuihin ja historiallisiin kohteisiin.

Luontokohteet

Punkaharjun luonnonsuojelualue on maailman vanhimpia ja harjualueen maastossa on helppo nauttia maisemista merkityillä reiteillä tai harjulla risteilevillä poluilla. Voit tutustua Punkaharjun luontoreitteihin tarkemmin Luontoon.fi -palvelussa:

Punkaharjun luontoreitit

Puulajipuisto

Kävelymatkan päässä Lustosta sijaitsee Puulajipuisto, jossa on yli 100 puulajia ja lajien välisiä risteymiä. Puisto on osa Luonnonvarakeskuksen Punkaharjun tutkimusmetsiä. Alueelta löytyy myös Suomen pisin puu ja upeita, vanhoja lehtikuusimetsiä.
Lue lisää ›

Topeliuksen polku


Topeliuksen polku on reilun kahden kilometrin mittainen valaistu luontopolku harjualueella. Polku kiemurtelee pitkin Valkialammen ja Kaarnalahden rantoja Harjutien länsipuolella. Talvella polku sopii kävelyyn tai lumikenkäilyyn, ja myös hiihtolatu kulkee aivan polun vierestä. Polun lähtöpisteet Hotelli Punkaharjulta ja Kruunupuistosta.

Runebergin kumpu


Harjun korkein kohta, Runebergin kumpu, on 25 metriä järven pinnan yläpuolella. Runebergin tiedetään varmuudella vierailleen harjualueella kahdesti kesäkuussa 1838 ja kansallisrunoilijan kunniaksi on paikalle pystytetty kivipaasi.

Alueen palvelut


Vertaansa vailla oleva kulttuuritarjonta yhdistettynä aktiviteetteihin, herkullisiin ravintolaelämyksiin ja monipuoliseen majoitustarjontaan tekee alueesta lomailijan unelmakohteen, jossa välimatkat ovat lyhyitä ja tarjonta runsasta – ympäri vuoden.

Majoitus

Punkaharjulla on monipuolista majoitustarjontaa: laadukkaita loma-asuntoja, historiallisia hotelleja, täyden palvelun lomakyliä, erämaamökkejä sekä viehättäviä, majoitusta tarjoavia maatiloja. Leirintäalueet palvelevat karavaanareita ja telttailijoita.
Tutustu majoituskohteisiin Visitpunkaharjun sivuilla >
Metsähallituksen vuokrakohteet Punkaharjulla >

Aktiviteetit

Punkaharjun alue tarjoaa monipuolisia reittejä niin maalla kuin vedessä. Pyöräily- ja retkeilyreitit, hiihtoladut ja retkiluistelureitit kutsuvat seikkailuun vuoden ympäri. Kesällä järvilabyrintti houkuttelee kalastamaan, melomaan, veneilemään ja uimaan.
Tutustu eri aktiviteetteihin Visitpunkaharjun sivuilla >

Ravintolat

Punkaharjun ravintolat kutsuvat nauttimaan Saimaan alueen ruokaperinteistä sekä sesongin mukaisista herkuista. Alueella on sekä ympärivuotisesti toimivia ravintoloita, että kesäsesongin aikaan toimivia uniikkeja kohteita.
Monta maukasta ravintolaa Visitpunkaharjun sivuilla >

Lustolaisten vinkit Punkaharjun seudulle

”Punkaharjua ei suotta kutsuta Suomen kauneimmaksi huvipuistoksi. Kirkkaiden vesistöjen ja kansallismaisemien äärellä on helppo rentoutua ja rauhoittua. Aktiiviliikkujalle Punkaharju tarjoaa ympärivuotista tekemistä monipuolisine ulkoilureitistöineen. Alueen matkailukohteet tarjoavat näkemistä ja kokemista kaikenikäisille”.
Tutustu alueen muuhun tarjontaan Visit Punkaharjun sivuilla >

Lotta Lepistö, markkinointi- ja viestintävastaava

Sää Punkaharjulla