Uudella asenteella metsään
– Opi terveyttä edistävän japanilaisen metsäkylvyn ensiaskeleet

Me suomalaiset olemme tottuneita menemään ja tekemään monia asioita metsässä. Hyvä niin, koska siten saamme paljon hyvinvointia itsellemme. Luonto voi kuitenkin antaa vielä enemmän, kun yhdistämme metsän ja mielemme voiman.

Mitä on metsäkylpy?

Shinrin-yoku, metsäkylpy on elvyttävä, stressiä lievittävä sekä kehoa ja mieltä tasapainottava harjoitusmenetelmä. Se on kehitetty Japanissa pohjautuen metsän terveysvaikutuksista saatuihin tieteellisiin tutkimustuloksiin. Metsäkylpemisen ytimessä on luontoyhteyden hakeminen ja vahvistaminen. Nykyelämänmeno aikaansaa monissa meistä uupuneisuutta, keskittymisvaikeuksia, riittämättömyyden tunteita, uniongelmia sekä muita fyysisiä ja mielenterveydellisiä oireita. Metsäkylpeminen auttaa näihin, ja se onkin taito ja uudenlaisen asenne mennä luontoon, mikä nykyisellään olisi hyvä olla kaikilla hallussa omassa elämäntaitojen työkalupakissa. Henkilökohtainen terveytesi, ihmissuhteesi ja työntekosi hyötyvät monin tavoin metsäkylpemisen ottamisesta osaksi arkeasi. Tämä parituntinen on kokonaisvaltainen rentoutus, mutta myös minivalmennus, missä opit metsäkylvyn perusteet. Valmentajana toimii punkaharjulainen Mari Ahonen.

Kenelle se soveltuu?

Metsäkylpy soveltuu kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille. Tarpeen vaatiessa metsäkävelyn reitti ja pituus sopeutetaan osallistujien kuntoon ja terveydentilaan. Ohjelma voidaan toteuttaa myös kokonaisuudessaan metsämatoilla istuen/maaten/seisten esim. eläkeläisryhmän ollessa kyseessä.

Metsäkylvyn ajankohdat ja osallistumismaksut

  • Lauantai 8.6. klo 15-17
  • Lauantai 20.7. klo 10-12
  • Lauantai 3.8. klo 10-12

Erikoistutustumishinta kesälle 2024 näihin kolmeen kertaan vain 29 € / osallistuja!
Osallistumismaksu kattaa osallistumisen yhteen ylläolevaan Metsäkylpykertaan.

Hinta sisältää ALV:n, minivalmennuksen, metsämatot, alkoholittoman juoman ja kirjallisen ohjeistuksen metsäkylvyn perusaskelista.

Ilmoittautumiset Marille edelliseen päivään klo 12 mennessä.

Varaa metsäkylpyminivalmennus ryhmällesi 

Edellä mainitun metsäkylvyn ensiaskeleet voit varata myöskin ryhmällesi teille sopivaan ajankohtaan. Metsäkylpy on toteutettavissa ulkona luonnossa kaikkina vuodenaikoina, mutta monipuolisimmillaan se on kesäkaudella toukokuusta syyskuulle.

Yritykset, yksityiset ja hankkeet:
59 € / hlö – 5-15 hlö
49 € / hlö – 16-25 hlö

Yhdistykset ja järjestöt:
49 € / hlö – 5-15 hlö
39 € / hlö – 16-25 hlö

Minimiveloitus 295 €. Suuremmille ryhmille hinnoittelu ja toteutustapa erikseen. Valmennus voidaan toteuttaa suomeksi tai englanniksi.

Varaukset ja lisätietoa

Mari Ahonen
050 5700097
mari@saimaalife.com
@saimaalife

Kuka on Mari?

Mari on SaimaaLife-hyvinvointiyrittäjä, koulutettu mielenterveyden kokemusasiantuntija ja ensimmäisenä ulkomaalaisena Japanin Shinshu Shinanomachin terveysmetsässä shinrin-yoku luontovalmentajan tutkinnon suorittanut. Marin aito, inhimillinen ja ekopsykologiaan pohjaava ote on pidetty niin suomalaisten kuin muun maalaisten keskuudessa.

Tutustu lisää Mariin ja SaimaaLifeen täältä.

Huomioitavaa

  • Säänmukainen vaatetus ja metsässä kävelyyn soveltuvat kengät. Oma juomapullo ei ole pakollinen, mutta suositeltava.
  • Kännyköiden toivotaan olevan tuotteen toteuttamisen aikana äänettömällä ja poissa käsistä/ katseilta muulloin kuin mahdollisten valokuvien ottamisen aikana. HUOM! Tuote ei sisällä osallistujille vastuuvakuutusta. Asiakkailla tulee olla oma matka- tai muu vakuutus voimassa mahdollisen tapaturman sattuessa tuotteen toteuttamisen aikana.
  • Tuote ei sisällä osallistujille vastuuvakuutusta. Asiakkailla tulee olla oma matka- tai muu vakuutus voimassa mahdollisen tapaturman sattuessa tuotteen toteuttamisen aikana.

Varaus- ja peruutusehdot

  • 14 vrk ennen tilaisuutta – Maksuton peruutus
  • 7 vrk ennen tilaisuutta – 50 % varatun tuotteen summasta
  • 48 h ennen tilaisuutta – 100 % varatun tuotteen summasta