Kuvakulma työn metsään ja metsän ammattilaisiin

Erityisesti metsään liittyvät työt ja metsäammatit, jotka vielä pitkään sotien jälkeen olivat kaikille suomalaisille tuttuja ja arkeen kuuluvia, ovat lähes kadonneet monien elinpiiristä. Ammattien ja töiden tunnettuus vaikuttaa ammatinvalintaan ja metsien merkitysten ymmärtämiseen.

Kuvakulma työn metsään ja metsän ammattilaisiin -hankkeessa on päämääränä lisätä nuorten kiinnostusta metsiin ja metsäalan ammattien tuntemusta menneisyydestä nykypäivään.

Millaisia työtehtäviä metsäala tarjoaa?

Katso video

  Millaista opiskelu on metsäalalla?

  Katso video

  Tekijät

  Videon kuvaus ja editointi: Jussi Silvennoinen/ Puruvesi Productions Oy

  Metsän urapolkuja-peli

  Metsänhiihtäjästä koneenkuljettajaan ja rottapojasta arboristiin – metsä on tarjonnut meille suomalaisille elantoa jo vuosisatojen ajan.

  Metsän urapolkuja-pelissä tutustutaan monipuolisiin metsätöihin ja vertaillaan eri aikojen metsäalan ammatteja leikkisällä otteella. Ammattien lisäksi piipahdetaan puiden uittamisen ja metsäkoneiden parissa.

  Peli on suunnattu ensisijaisesti omaa jatko-opintopolkuaan miettiville yläkouluikäisille, mutta se soveltuu myös tätä nuoremmille ja vanhemmille. Pelaamiseen kannattaa varata 10-30 minuuttia aikaa. Metsän urapoluille voi lähteä joko yksin, kaksin tai isommassa porukassa.

  Pelaamaan tästä

  Kirjaudu sisään pelaajana käyttämällä koodia
  414734

  Monimuotoisia metsäalan työtehtäviä

  Hankkeessa järjestettiin kuvakeruu-kampanja, jossa kerättiin kuvia nykypäivän metsäalan työtehtävistä. Alla otos Lustolle lähetetyistä metsäalan kuvista.

  Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö. Lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat tärkeä osa Säätiön yleishyödyllisen toiminnan vaikuttavuutta. Lisätietoa www.mmsaatio.fi