Oppimisen versoja

Tälle sivulle olemme koonneet tarjonnastamme metsäistä tietoa ja ajanvietettä. Tarjolla on monipuolinen kattaus nähtävää, kuultavaa sekä opittavaa, ja aineistot ovat saavutettavissa etänä.

Tunne metsä -aineistopaketti

Tunne metsä -aineistopaketin tavoitteena on vahvistaa lasten suhdetta metsään. Harjoitukset on kohdennettu varhaiskasvatukseen sekä perusopetuksen 1.-2. luokille. Ne ovat yksinkertaisia ja helposti erilaisiin tilanteisiin ja ympäristöihin sovellettavia. Harjoitukset toimivat myös yksittäisinä osioina oppitunneilla tai ulkoiluhetkissä.
Aineistopaketin tehtävät johdattelevat aistimaan, aktivoivat tekemisen pariin sekä herättelevät keskustelemaan ja pohtimaan.

Poimi tehtäväideat talteen opetuksen tueksi!

Aineisto pdf-tiedostona
Aineisto Powerpoint-tiedostona

Metsien miehet -radiodokumentti

Metsämiesten työnkuvan muutos kuvastaa koko Suomen muutosta. Murrosajasta kertovat vanhan ajan metsätyömies Erkki Kiiskinen, metsäkoneyrittäjä Jarkko Sopanen, Teollisuusliiton sopimusasiamies Jari Sirviö ja Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén. Dokumentti on Suomen Metsämuseo Luston ja Ylen Dokumenttiryhmän yhteistuotantoa.

Metsien miehet Yle Areenassa

Metsätyömies tupakkatauolla, karvalakki päässä.

Metsie-kuvakeruu

Lusto kerää erilaisista metsäsuhteista kertovia kuvia. Ikuista itsesi sinulle tärkeässä metsäympäristössäsi ja lähetä kuva Lustoon, pääset osaksi tuleville sukupolville kerättävään valokuvakokoelmaan.

Lähetä meille #metsie

Nainen ja lapsi kurkistavat kameraan sammaleisen kiven takaa. Lapsella on myös nallekarhu mukanaan.