Asiantuntijapalvelut

Lusto toimii aktiivisesti valtakunnallisissa verkostoissa, ja metsäkulttuurin asiantuntijapalveluiden tarjoajana meillä on tutkimus- ja opetusosaamista. Järjestämme yrityksille tiimipäiviä sekä työpajatoimintaa mm. tiimihengen luomiseen ja strategiseksi työkaluksi. Vietä työpajapäivä Lustossa tai tilaa asiantuntijamme tapahtumaasi. Ota yhteyttä, niin räätälöimme juuri sinun tarpeeseesi sopivan työpajan!

Metsäsuhdetreffit

Mitä metsä merkitsee juuri sinulle?

Tule metsäsuhdetreffeille metsän siimekseen. Metsäsuhdetreffeillä keskustellaan, pohditaan ja  oivalletaan metsän merkityksiä yhdessä tiimin kanssa. Treffien päätteeksi saat juuri sinun metsäsuhdettasi vahvistavan kortin. Metsäsuhdetreffit soveltuvat erinomaisesti tiimiyttämiseen, verkostoitumiseen tai tyhy-toimintaan. Treffit sopivat kaikille metsistä ja luonnosta kiinnostuneille, yrityksille, metsäorganisaatioille, johtoryhmille sekä tiimipäiviin.

Kesto: 2-3 tuntia (riippuen osallistujamäärästä)
Ota yhteyttä: pyydä tarjous ryhmällesi: lusto@lusto.fi. Varaukset neljä viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. Metsätreffit järjestetään metsäteltassa, joka vaatii 3 x 3 x 3,2 m tilaa.

Tulevaisuusperintöverstas

Mitä tekoja voimme tehdä kestävämmän tulevaisuuden puolesta?

Tulevaisuusperintöverstaassa aikamatkustamme, katsomme menneisyyteen ja pohdimme menneisyydessä tehtyjen valintojen ja ratkaisuiden vaikutuksia nykypäivään. Ideoimme, pohdimme ja kuvittelemme toivottua tulevaisuutta. Millä teoilla voimme vaikuttaa toivotun tulevaisuuden toteutumiseen?

Kenelle: Yrityksille, ryhmille, metsäyrityksille, museoille, koulutussektoreille, tiimeille. Strategian luomisen työkalu.
Kesto: 3 tuntia
Verstas on mahdollista toteuttaa myös verkossa.
Maksimihenkilömäärä 20 hlö.
Ota yhteyttä: pyydä tarjous ryhmällesi lusto@lusto.fi. Varaukset neljä viikkoa ennen haluttua ajankohtaa.

Osallistavaa merkitysanalyysiä museoille

Merkitysanalyysi on suomalaisten museoiden museo-objektien ja -kokoelmien merkitysten ja museoarvon määrittelyyn tarkoitettu yhteisöllinen menetelmä. Innostava merkitysanalyysityöpaja auttaa museot alkuun osallistavassa työssä omien kokoelmien parissa. Erilaiset analyysikohteet voivat avata hienoja ja yllättäviä näköaloja yhteiseen kulttuuriperintöön.

Merkitysanalyysityöpaja koostuu museon ennakkotehtävästä, kahdesta työpajapäivästä, analyysitöiden kommentoinnista ja museon henkilöstön kanssa pidettävästä suunnittelupalaverista, jossa mietitään, miten osallistavasta merkitysanalyysista tehdään museon pysyvä toimintamuoto.

Kerromme mielellämme lisää ja annamme tarjouksen työpajapaketista.

Heikki Häyhä, MA
konservaattori, For Our Generation Ou
heikkih9@gmail.com, p. 050 5830030

Leena Paaskoski, dos., FT
kehittämisjohtaja, Suomen Metsämuseo Lusto
leena.paaskoski@lusto.fi, p. 050 3669552

Kokoelmapalvelut

Kokoelma-, kuva- ja tietopalvelut

Lusto tallentaa, hoitaa, säilyttää ja asettaa saataville suomalaisesta metsähistoriasta ja -kulttuurista kertovaa aineistoa. Luston kokoelmiin voi tutustua Kantapuu Finna -palvelussa sekä paikan päällä näyttelyissä tai sopimuksen mukaan asiantuntijoidemme kanssa.

Luston kokoelmat verkossa

Metsähistoriaa kuvina

Lustossa on Suomen laajin metsähistoriallinen valokuva-arkisto, ja se tarjoaa lukuisia näkökulmia suomalaiseen metsäkulttuuriin sekä monipuolista valokuva- ja videoaineistoa tutkimukselle, julkaisuille ja näyttelyille. Tutustu digitoituun tarjontaan Kantapuu Finnassa, jossa on jo merkittävä osa aineistoistamme, tai kysy kokoelmista asiantuntijoiltamme.

Lue lisää kuvatilauksista

Vanha valokuva miehestä, joka tuulettaa kädet ylhäällä puupinon takana. Toisessa kädessä miehellä on pokasaha, ja hänen ilmeensä on iloinen.

Nainen t-paidassa ja sienikori kädessä hämyisessä metsässä.

Metsäsuhteiden asiantuntija

Lusto on myös suomalaisen metsäsuhteen vahvistaja ja metsäsuhdeajattelun kehittäjä. Tutustu suomalaisten metsäsuhteisiin.

Metsäsuhteita

Asiantuntijaesittelyt

Luston asiantuntijat toimivat metsä- ja museoalalla. Metsäkulttuurin tai museoalan asiantuntijan saa meiltä esimerkiksi luennoille, työpajoihin tai työryhmiin.

Leena Paaskoski
Kehittämisjohtaja, FT, dosentti

Lisätiedot ›

Marko Rikala
Amanuenssi, FM, MTI

Lisätiedot ›

Tuomas Juva
Amanuenssi, FM

Lisätiedot ›

Iiris Kankaanpää
Amanuenssi, FM

Lisätiedot ›

Eeva Kyllönen
Vastaava tuottaja, näyttelyuudistuksen projektipäällikkö

Lisätiedot ›

Asta Vaittinen
Museopedagogi, FM

Lisätiedot ›

Reetta Karhunkorva
Tutkimuspäällikkö

Lisätiedot ›

Ota yhteyttä suoraan asiantuntijoihimme.