Asiantuntijapalvelut

Lusto toimii aktiivisesti valtakunnallisissa verkostoissa, ja metsäkulttuurin asiantuntijapalveluiden tarjoajana meillä on tutkimus- ja opetusosaamista.

Kokoelmapalvelut

Kokoelma-, kuva- ja tietopalvelut

Lusto tallentaa, hoitaa, säilyttää ja asettaa saataville suomalaisesta metsähistoriasta ja -kulttuurista kertovaa aineistoa. Luston kokoelmiin voi tutustua Kantapuu Finna -palvelussa sekä paikan päällä näyttelyissä tai sopimuksen mukaan asiantuntijoidemme kanssa.

Luston kokoelmat verkossa

Metsähistoriaa kuvina

Lustossa on Suomen laajin metsähistoriallinen valokuva-arkisto, ja se tarjoaa lukuisia näkökulmia suomalaiseen metsäkulttuuriin sekä monipuolista valokuva- ja videoaineistoa tutkimukselle, julkaisuille ja näyttelyille. Tutustu digitoituun tarjontaan Kantapuu Finnassa, jossa on jo merkittävä osa aineistoistamme, tai kysy kokoelmista asiantuntijoiltamme.

Lue lisää kuvatilauksista

Vanha valokuva miehestä, joka tuulettaa kädet ylhäällä puupinon takana. Toisessa kädessä miehellä on pokasaha, ja hänen ilmeensä on iloinen.

Nainen t-paidassa ja sienikori kädessä hämyisessä metsässä.

Metsäsuhteiden asiantuntija

Lusto on myös suomalaisen metsäsuhteen vahvistaja ja metsäsuhdeajattelun kehittäjä. Tutustu suomalaisten metsäsuhteisiin.

Metsäsuhteita

Kysy museolta

Lustolta voit kysyä metsähistoriasta ja metsäkulttuurista museoiden yhteisessä verkkotietopalvelussa. Tervetuloa kysymään ja tutustumaan jo annettuihin vastauksiin!

Kysy museolta

Leimakirveen pää, jossa kaksiosainen kruunu, keskellä risti

Asiantuntijaesittelyt

Luston asiantuntijat toimivat metsä- ja museoalalla. Metsäkulttuurin tai museoalan asiantuntijan saa meiltä esimerkiksi luennoille, työpajoihin tai työryhmiin.

Leena Paaskoski
Kehittämisjohtaja, FT, dosentti

Lisätiedot ›

Marko Rikala
Amanuenssi, FM, MTI

Lisätiedot ›

Tuomas Juva
Amanuenssi, FM

Lisätiedot ›

Iiris Kankaanpää
Amanuenssi, FM

Lisätiedot ›

Eeva Kyllönen
Vastaava tuottaja, näyttelyuudistuksen projektipäällikkö

Lisätiedot ›

Asta Vaittinen
Museopedagogi, FM

Lisätiedot ›

Reetta Karhunkorva
Tutkimuspäällikkö

Lisätiedot ›

Ota yhteyttä suoraan asiantuntijoihimme.