Luston tapahtumat

Luston tapahtumat ja työnäytökset tuovat esille ihmisen suhdetta metsään ja luontoon. Työnäytöksissä voi nauttia entisajan nostalgiasta ja tutustua perinteisiin käsityötaitoihin. Metsäteemaiset tapahtumat tarjoavat leppoisaa yhdessäoloa sekä metsäisiä tietoja ja taitoja kaikille metsäkulttuurista kiinnostuneille.

Lustossa järjestetään useita tapahtumia, joilla on pitkät perinteet, kuten Metku – Metsäkulttuuripäivät, Joulupuun päivä ja Sadonkorjuujuhla. Metku – Metsäkulttuuripäivät järjestetään seuraavan kerran 17.-19.6.2022.

Teroituspäivät 1.–6.6. ja 3.–8.8.2021

Työn tylsyttämiä metsä- ja käsityökaluja teroitetaan Luston Teroituspäivillä kahdesti vuodessa.

Tapahtuman sivulle

Lähikuva kirveenterästä, josta sinkoaa kipinöitä kun sitä teroitetaan tahkolla.

Työnäytöksiä heinäkuussa

Heinäkuu on Lustossa työnäytösten aikaa. Kädentaitoja ja perinnekäsitöitä esitellään eri pituisten työnäytösjaksojen aikana. Luvassa on mm. tervanpolttoa, päretöitä ja lastuvuolentaa.

Ajankohdat tarkentuvat alla olevaan Tulevat tapahtumat -listaan sitä mukaa, kun päivämäärät varmistuvat.

Tulevat tapahtumat

Muutokset mahdollisia. Tapahtumia on rahoittanut Metsämiesten Säätiö. Lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat tärkeä osa Säätiön yleishyödyllisen toiminnan vaikuttavuutta. Lisätietoa www.mmsaatio.fi

Kino Lusto

Kino Lustossa on monipuolista elokuvatarjontaa koko perheelle. Elokuvia esitetään Luston auditoriossa. Kino Lusto -elokuvatoimintaa järjestävät yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kulttuuritoimi ja Lusto.

Lippuja myydään Luston asiakaspalvelusta museon aukioloaikoina. Kulttuurisetelit eivät käy maksuvälineinä.

Kino Lusto Facebook >

Muutokset mahdollisia.