Tietoa vierailijalle

Tervetuloa Lustoon. Olemme koonneet tälle sivuille yleistä käytännön tietoa museokävijöille, ryhmille ja perheille sekä vinkkejä onnistuneeseen vierailuun.

Vierailuohje

Museossa saa viihtyä ja viipyillä, nauttia näyttelyistä ja tunnelmasta sekä Lusto-rakennuksen kauniista arkkitehtuurista. Anna itsellesi ja muille vieraille aikaa sekä tilaisuus tutustua näyttelyihin kaikessa rauhassa.  

 • Jätä ulkovaatteet ja reput naulakkoon tai säilytyslokeroon museon asiakaspalvelussa.
 • Jätä eväät säilytyslokeroon, museotiloissa ei saa syödä tai juoda. Omia eväitä voi nauttia esimerkiksi piha-alueen penkkiryhmillä tai grillikatoksessa.
 • Liiku rauhallisesti museotiloissa ja ota muut kävijät huomioon.
 • Moniin näyttelyesineisiin ei saa koskea, mutta niitä saa muun muassa kuvata ilman salamavaloa. Museossa on tarjolla myös useita kohteita, joiden koskettaminen on sallittua.
 • Museossa vierailee myös allergisia kävijöitä, joten lemmikit tulee jättää kotiin museovierailun ajaksi. Avustajakoirien käyttö on sallittua.
 • Pysäköintialueen vieressä on käytettävissä kahden paikan koiraparkki. Parkin ovessa ei ole lukkoa, joten otathan oman lukon mukaan.

  Luston koiraparkki

 • Luston piha-alueella on runsaasti pysäköintitilaa ja pysäköinti on sallittu vain merkityillä pysäköintipaikoilla.
 • Linja-autoille on varattu erikseen merkittyä pysäköintitilaa Luston edestä.
 • Museon pääoven edustalla on paikkoja vierailijoiden polkupyörille.

Esteettömyys

Liikkuminen museossa

Lustossa pääset liikkumaan hyvin lastenrattaiden tai pyörätuolin kanssa.  Näyttelyesineet ja vitriinit on sijoitettu väljästi, joten liikkuminen niiden välissä on helppoa.

Hissi

Näyttelyihin vievät kaltevat luiskat ja tiloissa on tasainen betonilattia. Tarjolla on myös hissi, jonka käyttöön saat apua asiakaspalvelun henkilökunnalta.

Avustajat

Tarjoamme henkilökohtaisille avustajille vapaan sisäänpääsyn avustettavan mukana. Myös avustajakoirat on sallittu.

Saniteettitilat

Saniteettitilat löytyvät museon pääoven luota, asiakaspalvelusta sekä keskiympyrän näyttelytilasta. Rakennuksessa on käytettävissä kaksi inva-wc:tä.

Apuvälineet

Lastenrattaat ovat lainattavissa pienimpiä museovieraita varten. Myös pyörätuolin saa tarvittaessa käyttöön asiakaspalvelusta.

Anna meille palautetta

Vierailitko Lustossa? Anna meille palautetta ja vastaa asiakaskyselylomakkeella ›