Lustossa nyt

Luston pysyvä perusnäyttely esittelee monipuolisesti ihmisen ja metsän välistä vuorovaikutusta menneisyydestä tähän päivään. Vaihtuvissa erikoisnäyttelyissä tarjotaan uudenlaisia näkökulmia metsäkulttuurin eri osa-alueisiin.

Erikoisnäyttelyt

Toivoa puusta

Näyttely esittelee puuarkkitehtuuriin liittyvää toivoa ja tuo esiin kiehtovalla tavalla lukuisia näkökulmia puurakentamisen menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen.

Näyttelyn sivulle

Kattoristikoiden ratkojat – keskiaikaisten puurakenteiden jäljillä

Puiset kattorakenteet ovat esimerkkejä taidokkaasta ja äärettömän pitkäikäisestä puurakentamisesta, sillä ne ovat kestäneet aikaa yli puoli vuosituhatta. Näyttelyn kautta avautuu keskiaikaisten kattoristikoiden maailma, ja sitä selvittävän tutkimusryhmän työ.

Näyttelyn sivulle

Metsänkuninkaan syntymäpäivä. Nallekarhu 120 vuotta!

Tänä vuonna nallekarhun syntymästä tulee kuluneeksi 120 vuotta, ja näyttelyssä nallea juhlistetaan savonlinnalaisen keräilijän Käpy Taruksen nallekokoelman avulla.

Näyttelyn sivulle

Myö Saimaalla – valokuvia vesiltä ja metsistä

Teijo Nikkasen ja Tuija Arosen valokuvanäyttely on kunnianosoitus Saimaan ainutlaatuista luontoa kohtaan. Samalla se tarjoaa kurkistuksen veneilijän elämään Saimaan saaristossa. Näyttely on esillä Luston aulassa, aulatilaan on vapaa pääsy.

Näyttelyn sivulle

Auringonlasku järvimaisemassa, etualalla suppilautailija.

Näkymiä Puruveden historiaan

Näyttely kertoo tarinaa siitä, miten elämä ja arki Puruveden rannoilla on aikojen saatossa kietoutunut tiiviisti veden, järviluonnon ja kalastuksen ympärille.

Näyttelyn sivulle

Perusnäyttely

Koneaika

Koneaika kertoo puunkorjuun koneistumisesta sekä metsätalouden ja -teollisuuden kehittymisestä aina varhaisista kokeiluista modernimpaan puunkorjuutekniikkaan.

Näyttelyn sivulle

Kävelevä metsäkone Plusjack Luston Koneaika-näyttelyssä. Etualalla koura, sen takana itse kone yksi jalka ilmaan nostettuna.

Erilaisia sahanteriä vaalealla taustalla.

Vanha savotta

Vanha savotta vie kävijänsä entisaikojen savotoille ja uittoreittien varsille – pokasahojen, tukkijätkien ja suomenhevosten kultakaudelle.

Näyttelyn sivulle

Karhun kallo vihreällä taustalla.

Suomalaisten metsät

Suomalaisille metsä on ollut paitsi toimeentulon lähde ja metsän antimien aarreaitta, myös virkistäytymispaikka.

Näyttelyn sivulle

Työmies seisoo kaivamansa miehensyvyisen ojan pohjalla hattu päässä ja lapio käsissään.

Metsänparantajien vuosisata

Näyttelyosio keskittyy esittelemään Suomessa 1900-luvulla tehtyä uraauurtavaa työtä metsänkasvatuksen hyväksi.

Näyttelyn sivulle