Kokoelmat

Lusto tallentaa, säilyttää ja asettaa saataville suomalaisesta metsähistoriasta ja -kulttuurista kertovaa aineistoa. Jatkuvasti karttuvissa kokoelmissa on noin 15 000 esinettä, 500 000 valokuvaa ja negatiivia sekä lisäksi 2 000 erilaista elokuva- ja videotallennetta. Kirjastossa on noin 15 000 julkaisua.

Haluatko lahjoittaa metsäkulttuuriin liittyvää aineistoa Lustolle?
Tee tarjous kuvan ja taustatietojen kera: kokoelmat@lusto.fi

Kokoelmapolitiikka

Luston kokoelmapolitiikka-julkaisu on kuvaus museon kokoelmahallinnasta, sen tavoitteista ja periaatteista sekä näiden toteuttamiseen käytetyistä toimintatavoista. Kokoelmapolitiikka linjaa museon kokoelmahallintaa pitkällä tähtäimellä.

Tutustu Luston kokoelmapolitiikkaan (pdf) >

Luston kokoelmat verkossa

Luston kokoelmiin voi tutustua Kantapuu Finna-palvelussa sekä paikan päällä näyttelyissä tai sopimuksesta kokoelmatiloissa. Kysy museolta -palvelussa voi perehtyä metsäkulttuurissa askarruttaviin kysymyksiin.

Kantapuu Finna

Kantapuu Finna -tietokanta sisältää laajasti suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja niihin liittyviä tietoja Luston kokoelmista. Lisäksi tietokannassa on myös muuta kulttuurihistoriallista aineistoa seitsemän muun museon kokoelmista. Kantapuun kautta voit tilata haluamastasi arkisto- tai esinekuvasta kopion tai antaa lisätietoa kuvasta tai esineestä sitä säilyttävään museoon.

Kantapuu Finna

Kaksi poikaa ja vanhempi mies raaputtavat kuusesta kuorta kahteen paperipussiin.

Kuvatilaukset

Lustossa on Suomen laajin metsähistoriallinen valokuva- ja videoarkisto, ja se tarjoaa lukuisia näkökulmia suomalaiseen metsäkulttuuriin sekä monipuolista aineistoa tutkimukselle, julkaisuille ja näyttelyille. Kuvatilauksia voi tehdä Finnassa ottamalla yhteyttä aineiston tarjoamaan organisaation ”Ota yhteyttä” painikkeen kautta, puhelimitse tai sähköpostilla. Finnassa olevat matalaresoluutioiset kuvat ovat asiakkaille käytettävissä lisenssin ehtoja noudattaen. Digitoimattomiin kokoelmiin voi tutustua sopimuksesta paikan päällä Lustossa.

Kokoelmista voi mahdollisten käyttörajoitusten puitteissa tilata painokelpoisia kopioita kuvakohtaista palvelumaksua vastaan.

Kantapuu Finna

Tilaukset ja yhteydenotot: kokoelmat@lusto.fi

Kuvapalveluhinnasto

Digitaaliset kuvat ilman käsittelyä
Kuvan digitointimaksu35 €
Valokopiot ja tulosteet
A4 kopio/tuloste0,50 €
A3 kopio/tuloste2,00 €
Valokuvatulosteet
A4-koko ja pienemmät45 €
A360 €
Suuremmat kuin A3sopimuksen mukaan
Valokuvatulosteet tulostetaan mustesuihkulla valokuvapaperille.

Videoaineisto

Videoaineiston käytöstä ja lainauksesta sovitaan tapauskohtaisesti.

Tilaustyöt ja toimitukselliset palvelut

Kuvankäsittely, valo- ja videokuvaus, toimitukselliset palvelut, laajat kuvahaut ja arkistotyöt 60 €/t, minimilaskutus 30 €.

Toimituskulut

Digitaalinen aineisto sähköpostitse ilman toimituskuluja. Postilähetyksen toimituskulut 6 € + postikulut painon mukaan.

Toimitusehdot

Asiakkaalla on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta kuvien käytössä. Henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Kuvia ja tietoja julkaistaessa on asiakkaan vastuulla varmistaa niiden oikeellisuus. Kuvia julkaistaessa on mainittava tekijän nimi (jos tiedossa), kokoelman nimi ja Lusto nimi. Pyydämme toimittamaan Lustoon kappaleen painetusta julkaisusta, jossa Luston aineistoa on käytetty.

Toimitusaika

Noin kaksi viikkoa.

Laskutus

Sähköpostitse tai verkkolaskutuksena ilman kuluja, postitse 5 € / lasku.