Luston mobiilipelit

Helppokäyttöisten mobiilipelien avulla saat entistä enemmän irti metsäkulttuurista ja opit samalla kenties jotain aivan uuttakin. Osa peleistä on suunniteltu pelattavaksi museokäynnin yhteydessä, osa taas soveltuu paremmin kotisohvalta tai luokkahuoneesta koettavaksi. Tarvitset vain puhelimen, tabletin tai tietokoneen sekä pelin avauskoodin, joka on ilmoitettu jokaisen pelin esittelyn yhteydessä.

Tältä sivulta löydät parhaillaan käynnissä olevat pelit. Käythän aina välillä kurkkaamassa, mitä uutta pelivalikoimaan on tullut!

Hortoillaan harjulla (omatoiminen koululaistyöpaja)

Tervetuloa hortoilemaan harjulle, luonnon aarrearkun äärelle!

Tässä pelissä palautetaan mieleen jokaisenoikeudet ja opetellaan tunnistamaan meidän lähiluonnostamme löytyviä kasveja sekä niiden erilaisia käyttötapoja. Luston grillikatoksen ympäristöstä löytyvistä kylteistä saa apua kasvien tunnistamiseen sekä vinkkejä oikeisiin vastauksiin.

OHJEET

  1. Menkää Luston lammelle, laavun lähelle.
  2. Opettaja jakaa oppilaat 2–4 henkilön ryhmiin. Jokainen ryhmä käyttää yhtä mobiililaitetta pelaamiseen.
  3. Avatkaa nettiselaimella osoite lusto.seppo.io
  4. Kirjautukaa peliin pelaajina koodilla 191AD6
  5. Ryhmät nimeävät itsensä.
  6. Pelin tarina ja säännöt avautuvat. Lukekaa ne huolella.
  7. Pelin voi aloittaa. Tehtävät voi suorittaa missä järjestyksessä haluaa.
  8. Pistetaulukko tulee esiin pelin päätteeksi.
  9. Mikäli mobiilipeli ei jostain syystä toimi, voitte hakea Luston asiakaspalvelusta paperiversion pelistä.

 

Peliä voi pelata myös muussa ympäristössä kuin Luston piha-alueella.

Kirjaudu sisään pelaajana käyttämällä koodia

191AD6

Pelaamaan tästä

 

Vaellus metsäsuhteiden maassa-peli

Tiedätkö mikä metsän asukas pystyy torjumaan vieraslajien levittäytymisen? Miten monta eri nimitystä tiedät karhulle? Entä tiedätkö, missä kävelevä metsäkone Plusjack on suunniteltu?

Vaellus metsäsuhteiden maassa-pelissä pääset kurkistamaan ennakolta muutamiin Luston uuden, 17.5.2024 avattavan ydinnäyttelyn teemoihin ja testaamaan samalla omaa metsätietouttasi.

Peli soveltuu parhaiten kaikille yli 13-vuotiaille, mutta myös tätä nuoremmat voivat pelata peliä esimerkiksi opettajan tai vanhemman seurassa. Peliä voi pelata kotona tai koulussa, yksin tai porukalla.

Pelin viimeisessä tehtävässä on mahdollisuus osallistua arvontaan, jossa voi voittaa kaksi pääsylippua Luston näyttelyihin (arvo 32 euroa). Arvonta suoritetaan 1.6. ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Pelaamaan tästä

Kirjaudu sisään pelaajana käyttämällä koodia
C34B6F

Metsän urapolkuja-peli

Metsänhiihtäjästä koneenkuljettajaan ja rottapojasta arboristiin – metsä on tarjonnut meille suomalaisille elantoa jo vuosisatojen ajan.

Metsän urapolkuja-pelissä tutustutaan monipuolisiin metsätöihin ja vertaillaan eri aikojen metsäalan ammatteja leikkisällä otteella. Ammattien lisäksi piipahdetaan puiden uittamisen ja metsäkoneiden parissa.

Peli on suunnattu ensisijaisesti omaa jatko-opintopolkuaan miettiville yläkouluikäisille, mutta se soveltuu myös tätä nuoremmille ja vanhemmille. Pelaamiseen kannattaa varata 10-30 minuuttia aikaa. Metsän urapoluille voi lähteä joko yksin, kaksin tai isommassa porukassa.

Pelaamaan tästä

Kirjaudu sisään pelaajana käyttämällä koodia
414734

 

Metsän urapolkuja-peli on tuotettu osana Kuvakulma työn metsään ja metsän ammatteihin-hanketta. Hanke toteutettiin ajalla 1.4.2023-31.3.2024  ja sitä rahoitti Metsämiesten säätiö.

 

Monimuotoinen metsäala-tietovisa

Mikä on relaskooppi?  Kuka hoitaa valtion metsiä Suomessa? Kenellä on teidän porukastanne parhaat metsätiedot?

Monimuotoinen metsäala-peli sopii kaikille metsäalan opinnoista ja töistä sekä yleisemminkin Suomen metsistä kiinnostuneille. Kymmenen monivalintakysymystä sisältävä peli on nopea tietovisa, joka sopii esimerkiksi koulutunnin tai kokouksen kevennykseksi.

Peliä voi pelata yksin, kaverin kanssa tai pienessä ryhmässä. Aikaa pelaamiseen kannattaa varata noin 10 minuuttia. Peli soveltuu parhaiten puhelimella pelattavaksi.

Pelaamaan tästä

Kirjaudu sisään pelaajana käyttämällä koodia

323DFA