Tervetuloa Lustoon

Tutustu metsäkulttuuriin Punkaharjun kansallismaisemassa. Luston näyttelyt, kokoelmat, tapahtumat, työnäytökset ja teemapäivät kertovat monipuolisesti metsästä ja metsän merkityksestä suomalaisten elämässä.

Aukioloajat

Museo ja Luston puoti
Kesäkausi 1.5. alkaen ma-suklo 10-17
Juhannusaattona 23.6. suljettu
Suljettu 4.9.2023-24.4.2024
Lipunmyynti päättyy tuntia ennen museon sulkemisaikaa.
Museoravintola Lusto
Museoravintola Luston aukioloajat ovat museosta erilliset
Tarkista aukioloajat ravintolan sivuilta >

Lippujen hinnat

Sisäänpääsy ryhmälipun hinnalla 2.5.-15.6.2023 Koneaika -näyttelyn kiinniolon vuoksi.

Pääsyliput
Aikuiset12 €
Eläkeläiset9 €
Opiskelijat9 €
Lapset (4–15 v.)6 €
Perhelippu (2 aikuista + lapset 4–15 v.)30 €
Ryhmäliput (vähintään 10 henkeä)
Aikuiset10 € / hlö
Eläkeläiset ja opiskelijat8 € / hlö
Lapset (4–15 v.)5 € / hlö

Luston kausilippu: yksittäislipun hinta + 5 €. Kausilippu on voimassa kalenterivuoden. Henkilökohtaisille avustajille vapaa sisäänpääsy avustettavan mukana, avustajakoirat sallittu.
Maksuvälineinä käyvät käteisen lisäksi pankki- ja luottokortit (Eurocard, Mastercard ja Visa). Meillä käyvät myös Smartum-kulttuuri-, Virike- ja Tyky-setelit. Ryhmille paperilasku 5 €, sähköpostilasku ja verkkolasku 0 €.

Palvelulisä aukioloaikojen ulkopuolella

Museon aukioloaikojen ulkopuolella laskutamme palvelulisän normaaliveloitusten lisäksi. Palvelulisä on 100 € + alv /alkava tunti.

Kaikukortti

Olemme mukana Kaikukortti-verkostossa.

Museokortti – vuoden mittainen kulttuurimatka!

Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Vuonna 2023 Museokortin hinta on 76 € ja sillä pääsee noin 300 museoon eri puolilla Suomea. Voimassa olevan Museokortin uusiminen maksaa 69,50 €.

Katso kaikki kohteet Suomen Museoliiton sivuilta

Näin löydät perille

Käyntiosoite

Lustontie 1
58450 Punkaharju

Ajo-ohje

Lusto sijaitsee Punkaharjulla, Savonlinnassa, Savonlinna-Parikkala-kantatien numero 14 sekä Savonlinna-Parikkala-radan varrella.  Punkaharjun keskustaajamasta tietä nro 14 pitkin matkaa on noin 10 km Savonlinnan suuntaan ja Savonlinnasta noin 30 km Parikkalan suuntaan. Seuraa tien 14 Lusto-opasteita.

 

Julkinen liikenne

Luston junaseisake on noin 100 metrin päässä museon sisäänkäynnistä. Lähin bussipysäkki on noin 400 metrin päässä. Helsingistä Punkaharjulle on matkaa n. 350 km ja Punkaharjulta Savonlinnan keskustaan on noin 30 km. Lähin lentokenttä on noin 30 kilometrin päässä.

Katso julkisen liikenteen tarjonta