Oppiminen museossa

Koulu- ja opintoretkiryhmien kannattaa varata Lustosta opas mukaan näyttelyihin ja luontokohteille. Autamme mielellämme retkenne suunnittelussa!

Opastukset opintoretkiryhmille

Oppaamme kertovat näyttelyiden sisällöistä kullekin ikäryhmälle sopivalla tavalla ja vastaavat mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Näyttelyiden lisäksi oivallisen vierailukohteen tarjoaa Luston läheisyydessä sijaitseva puulajipuisto, jonka kautta voi oppia metsään liittyvistä ilmiöistä sekä tutustua metsäalan tutkimukseen.

Lue tarkempaa tietoa tarjolla olevista opastuksista >

Paketit ja työpajat kevät 2024

Lustossa järjestetään opintoretkiryhmille työpajoja, jotka avaavat erilaisia näkökulmia metsään, opettavat kädentaitoja ja antavat lapsille mahdollisuuden nähdä, tehdä, kokea ja oppia yhdessä. Oletko kiinnostunut järjestämään luokallesi retken tai työpajan Lustossa? Ota yhteyttä lusto@lusto.fi tai puh. 015 345 100

Kunttamadon matkassa

Työpaja järjestetään aikavälillä: 20.-31.5.2024

Kunttamato on mikroskooppisen pienestä koostaan huolimatta Suomen metsien tärkein eläin. Työpajassa tutustumme kunttamatoon ja opimme ymmärtämään luonnon monimuotoisuutta. Jokainen työpajan osallistuja pääsee tekemään oman kunttamatonsa ja kiinnittämään sen osaksi
näyttelystä löytyvää elämyksellistä taideteosta.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatuksen oppilaat sekä alakoulun 1.–4.-luokkalaiset. Kesto 30 minuuttia.

Tuohesta kiinni!

Työpaja järjestetään aikavälillä: 20.-31.5.2024

Koivun tuohi on ollut tärkeä arjen materiaali, tarve-esineiden ja rakentamisen raaka-aine esihistorialliselta ajalta lähtien. Kevyt, joustava ja kestävä tuohi soveltuu monenlaisten esineiden valmistamiseen myös tänä päivänä. Työpajassa tutustutaan Luston näyttelystä löytyviin tuohiesineisiin ja valmistetaan omat tuohisormukset.

Kohderyhmä: Peruskoulun 1.–6.-luokkalaiset. Kesto: 45 minuuttia

Hortoillaan harjulla
(omatoiminen työpaja)

Työpaja järjestetään aikavälillä: 20.-31.5.2024

Villiyrttien kerääminen eli hortoilu on tuhansia vuosia vanha perinne, joka kiinnostaa monia myös nykypäivänä. Omatoimisessa Hortoillaan harjulla -työpajassa ryhmät tutustuvat Luston ympäristöstä löytyviin villiyrtteihin Seppo-mobiilipelin avulla.

Peliä voi pelata Luston lähimetsässä omatoimisesti ryhmälle sopivana aikana. Ottakaa omat mobiililaitteet (puhelin tai tabletti) mukaan! Pelin ohjeisiin pääsette tämän linkin kautta.

Kohderyhmä: Peruskoulun 5.–9.-luokkalaiset. Kesto: noin 30 minuuttia.

Oppimisympäristöt

Finna luokkahuone

Sivusto tarjoaa museoiden valmiita aineistopaketteja ja tehtäväideoita opetuksen tueksi. Luston aineistopaketin teemana on metsä ja ihminen. Tehtäväideat soveltuvat ala- ja yläkouluille. Tutustu ja nappaa vinkit oppitunneille.

Opi metsästä Finnassa

Kaksi poikaa ja vanhempi mies raaputtavat kuusesta kuorta kahteen paperipussiin.

Metsäbiotalouden näyteikkuna

Metsäbiotalouden näyteikkuna esittelee monipuolisesti metsäbiotalouden eri mahdollisuuksia. Näyteikkuna rakentuu Punkaharjun tutkimuspuiston ja luonnonsuojelualueen ja Luston näyttelyjen ja palvelujen sekä metsäbiotalous.fi-sivuston varaan. Yhdessä näistä muodostuu kokonaisvaltainen metsäbiotalouden esittely.

Metsäbiotalous