Oppiminen museossa

Koulu- ja opintoretkiryhmien kannattaa varata Lustosta opas mukaan näyttelyihin ja luontokohteille. Autamme mielellämme retkenne suunnittelussa!

Opastukset opintoretkiryhmille

Oppaamme kertovat näyttelyiden sisällöistä kullekin ikäryhmälle sopivalla tavalla ja vastaavat mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Näyttelyiden lisäksi oivallisen vierailukohteen tarjoaa Luston läheisyydessä sijaitseva puulajipuisto, jonka kautta voi oppia metsään liittyvistä ilmiöistä sekä tutustua metsäalan tutkimukseen.

Lue tarkempaa tietoa tarjolla olevista opastuksista >

Paketit ja työpajat

Lustossa järjestetään opintoretkiryhmille työpajoja, jotka avaavat erilaisia näkökulmia metsään, opettavat kädentaitoja ja antavat lapsille mahdollisuuden nähdä, tehdä, kokea ja oppia yhdessä.

Opi museossa -viikolla
4.-7.10.2022 löytöretkeillään Lustossa

Luston löytöretkellä voit omatoimisesti suunnistaa museossa ja etsiä kokoelmien aarteita. Suunnistustehtävät on suunniteltu ala- ja yläkouluille. Päivien ajan peruskouluryhmille vapaa sisäänpääsy.

Lue lisää tapahtumasta

Oppimisympäristöt

Finna luokkahuone

Sivusto tarjoaa museoiden valmiita aineistopaketteja ja tehtäväideoita opetuksen tueksi. Luston aineistopaketin teemana on metsä ja ihminen. Tehtäväideat soveltuvat ala- ja yläkouluille. Tutustu ja nappaa vinkit oppitunneille.

Opi metsästä Finnassa

Kaksi poikaa ja vanhempi mies raaputtavat kuusesta kuorta kahteen paperipussiin.

Metsäbiotalouden näyteikkuna

Metsäbiotalouden näyteikkuna esittelee monipuolisesti metsäbiotalouden eri mahdollisuuksia. Näyteikkuna rakentuu Punkaharjun tutkimuspuiston ja luonnonsuojelualueen ja Luston näyttelyjen ja palvelujen sekä metsäbiotalous.fi-sivuston varaan. Yhdessä näistä muodostuu kokonaisvaltainen metsäbiotalouden esittely.

Metsäbiotalous

Tutustu myös: Kysy museolta

Lustolta voit kysyä metsähistoriasta ja metsäkulttuurista museoiden yhteisessä verkkotietopalvelussa. Tervetuloa kysymään ja tutustumaan jo annettuihin vastauksiin!

Kysy museolta

Leimakirveen pää, jossa kaksiosainen kruunu, keskellä risti