Oppiminen museossa

Koulu- ja opintoretkiryhmien kannattaa varata Lustosta opas mukaan näyttelyihin ja luontokohteille. Autamme mielellämme retkenne suunnittelussa!

Opastukset opintoretkiryhmille

Oppaamme kertovat näyttelyiden sisällöistä kullekin ikäryhmälle sopivalla tavalla ja vastaavat mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Näyttelyiden lisäksi oivallisen vierailukohteen tarjoaa Luston läheisyydessä sijaitseva puulajipuisto, jonka kautta voi oppia metsään liittyvistä ilmiöistä sekä tutustua metsäalan tutkimukseen.

Lue tarkempaa tietoa tarjolla olevista opastuksista >

Paketit ja työpajat

Lustossa järjestetään opintoretkiryhmille työpajoja, jotka avaavat erilaisia näkökulmia metsään, opettavat kädentaitoja ja antavat lapsille mahdollisuuden nähdä, tehdä, kokea ja oppia yhdessä.

Varaukset ja tiedustelut:
Luston asiakaspalvelu 015 345 100 tai lusto@lusto.fi

Kimalaisen kintereillä

  • 17.5.–5.6.2021

Pölyttäjät ja pörriäiset ovat pulassa! Luonnon monimuotoisuus köyhtyy ja pölyttäjien määrä vähenee maailmanlaajuisesti. Ilman pölyttäjiä ruokavaliostamme puuttuisivat esimerkiksi monet marjat, hedelmät ja vihannekset. Työpajassa tutustutaan pölyttäjien maailmaan ja niiden merkitykseen meidän jokapäiväisessä elämässämme. Näiden ahkerien otusten kunniaksi taiteillaan luonnonmateriaaleista kimalaisia ja muita pörriäisiä. Samalla pohdimme kaikkia pieniä tekoja, joita meistä jokainen voi tehdä pölyttäjien hyväksi.

Ohjeita työpajojen varaamiseen

  • Työpajat sisältyvät edellä mainittuina aikoina Luston näyttelylipun hintaan ja ovat avoinna ennakkovarauksesta klo 10–16.
  • Työpajojen kesto on 1,5 h ja ryhmäkokomaksimi 25 henkilöä.
  • Näyttelyliput ryhmille (min. 10 hlöä) 4 € lapset, 9 € aikuiset. Yksi opettaja/luokka, henkilökohtaiset avustajat ja kuljettaja vapaa sisäänpääsy.
  • Aikaa kannattaa varata myös opastettuun kierrokseen Luston näyttelyissä: 60 €/1h tai 80 €/1,5h. Max. 25 hlöä/opas.

Lustolaisten vinkit opettajille

”Lustoon kannattaa perehtyä etukäteen verkossa, sillä näyttelyidemme ja tarjontamme laajuus usein yllättää kävijän. Muista tarkistaa myös ajankohtainen työpaja- ja tapahtumatarjontamme ja varaa mahdollinen opastus tai työpaja Luston asiakaspalvelusta. Ennen museokäyntiä tutustu sivuillamme Tietoa vierailijalle -osioon
Asta Vaittinen, museopedagogi

Oppimisympäristöt

Finna luokkahuone

Sivusto tarjoaa museoiden valmiita aineistopaketteja ja tehtäväideoita opetuksen tueksi. Luston aineistopaketin teemana on metsä ja ihminen. Tehtäväideat soveltuvat ala- ja yläkouluille. Tutustu ja nappaa vinkit oppitunneille.

Opi metsästä Finnassa

Kaksi poikaa ja vanhempi mies raaputtavat kuusesta kuorta kahteen paperipussiin.

Metsäbiotalouden näyteikkuna

Metsäbiotalouden näyteikkuna esittelee monipuolisesti metsäbiotalouden eri mahdollisuuksia. Näyteikkuna rakentuu Punkaharjun tutkimuspuiston ja luonnonsuojelualueen ja Luston näyttelyjen ja palvelujen sekä metsäbiotalous.fi-sivuston varaan. Yhdessä näistä muodostuu kokonaisvaltainen metsäbiotalouden esittely.

Metsäbiotalous

Tutustu myös: Kysy museolta

Lustolta voit kysyä metsähistoriasta ja metsäkulttuurista museoiden yhteisessä verkkotietopalvelussa. Tervetuloa kysymään ja tutustumaan jo annettuihin vastauksiin!

Kysy museolta

Leimakirveen pää, jossa kaksiosainen kruunu, keskellä risti