Avoinna tänään

10-17
Tarkemmat aukioloajat ›

Liput
16 / 13 / 8 €
Katso hinnasto ›

Osoite

Lustontie 1, Punkaharju
Kartta ja ajo-ohjeet ›

Info

015 345 100
Tarkemmat yhteystiedot ›

Uudistunut Suomen Metsämuseo Lusto

Lusto tarjoaa oivalluksia ja erilaisia näkökulmia metsien ymmärtämiseen. Metsäkulttuurin valtakunnallinen vastuumuseo sijaitsee Punkaharjulla, keskellä kauneinta itäsuomalaista harju- ja järviluontoa. Tervetuloa tutustumaan uudistettuihin näyttelyihin sekä pohtimaan omaa metsäsuhdetta Lustoon.

Ydinnäyttely Metsäsuhteiden maa

Metsäsuhteiden maa -ydinnäyttely kertoo metsän ja ihmisen ikiaikaisesta suhteesta kuuden näkökulman kautta. Metsän luonto -osio nostaa esiin metsän ekosysteeminä, ilman ihmistä. Vihreä kulta -osio tarkastelee metsää ihmisen raaka-ainevarastona ja resurssina. Voimavara -osio kertoo metsän hyvinvointivaikutuksista. Savotta avaa metsässä tehtävää työtä ja metsäammatteja. Metsäläiset -osio kuvaa metsän merkitystä suomalaisuuden perustana ja Kallisarvoinen metsä -osio käynnistää arvokeskustelun.

Tutustu lisää

Kesän 2024 tapahtumat

Luston tapahtumat ja työnäytökset tuovat esille ihmisen suhdetta metsään ja luontoon. Työnäytöksissä voi nauttia entisajan nostalgiasta ja tutustua perinteisiin käsityötaitoihin. Metsäteemaiset tapahtumat tarjoavat leppoisaa yhdessäoloa sekä metsäisiä tietoja ja taitoja kaikille metsäkulttuurista kiinnostuneille.

Tutustu tapahtumiin

Ilmaiset yleisöopastukset

Lusto tarjoaa kesäkaudella päivittäin yleisöopastuksia ydinnäyttelyn teemoihin (vaihtuvine teemapäivineen) sekä erikoisnäyttelyihin yksittäisille kävijöille. Opastuksen kesto on n. 15-20 min (sis. pääsylipun hintaan).

Kesän 2024 yleisöopastukset

1.-31.7. suomeksi klo 13-13.20
1.-31.7. englanniksi klo 14-14.20
1.-18.8. englanniksi klo 13.-13.20

Tutustu lisää

Museoravintola Lusto

Hyvää ruokaa Saimaan rannalla huippukokki Ilkka Lääverin johdolla. Ravintola tarjoaa lounas- ja kahvilaherkkuja, päivällisiä, illallisia, tapahtumia ja kaikkea muuta herkullista!

Katso aukioloajat ja menut

 

Katso myös

Punkaharjun seutu

Punkaharjun harjumaastossa voi tutustua erilaisiin retkeilyreitteihin, polkuihin ja historiallisiin kohteisiin.

Tutustu seutuun

Luston upouudet kokoustilat

Tutustu Luston uudistettuihin kokoustiloihin ja varaa omaa kokouksesi kansallismaisemissa

Kokouspalvelut