Äänekosken metsäperintöverstas 15.5.2023

Keskustelutilaisuus metsistä, metsäsuhteista ja tulevaisuudesta

Aika: 15.5.2023 klo 15-18
Paikka: Olohuone ja Keittiö Wille, Äänekoski

Äänekoski tunnetaan perinteikkäänä metsien ja metsäteollisuuden paikkakuntana. Metsän ja siihen pohjautuvien elinkeinojen rooli ja merkitykset ovat historiassa vaihdelleet ja muuttuneet, mutta pysyneet vahvoina. Tällä hetkellä metsiin ja niiden käyttöön kohdistuu Suomessa monenlaisia toiveita, odotuksia ja tavoitteita, myös Äänekoskella. Mitä sinä odotat Äänekosken metsien käytöltä? Millaiset metsät ja metsäkulttuuriperinnön haluat jättää tuleville sukupolville? Entä miten voimme edistää metsien kestävää käyttöä yhdessä toimien? Tule keskustelemaan Äänekosken metsien käytöstä sekä metsään liittyvästä menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta!

Tilaisuudessa kuullaan Jana Holzin (Friedrich-Schiller-yliopisto, Saksa) tutkimukseen pohjautuva alustus Äänekosken metsä- ja luontosuhteista, tehdään menneisyysloikka paikalliseen metsähistoriaan Äänekosken museon Tapani Pentikäisen johdattelemana sekä pohditaan yhdessä Äänekosken metsien ja niiden käytön tulevaisuutta Suomen Metsämuseo Luston luotsaamana.

Tapahtuma pohjautuu metsäkulttuurin valtakunnallisen vastuumuseon Suomen Metsämuseo Luston luomaan Tulevaisuusperintöverstas-toimintamalliin, lue lisää: https://lusto.fi/wp-content/uploads/2022/03/lusto-dynaaminen-museo.pdf .

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Friedrich-Schiller-yliopiston Flumen-tutkimusprojekti, Suomen Metsämuseo Lusto ja Äänekosken museo. Tilaisuuden kielenä on suomi, lukuun ottamatta Jana Holzin esitystä.

Äänekosken metsäperintöverstaaseen otetaan 30 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan 8.5.2023 mennessä: https://forms.gle/dBk34frDTYj6fpFp8

 

Tilaisuuden ohjelma

15:00                Tilaisuuden avaus

15:15                Jana Holz (in English): Äänekosken moniulotteiset suhteet metsiin – tuloksia laadullisesta haastattelututkimuksesta / Diverse relationships with forests in Äänekoski – results from a  qualitative interview study
15:35                Tapani Pentikäinen: Menneisyyshyppy Äänekosken metsähistoriaan
15:55                Keskustelu esityksien pohjalta
16:15                Kahvitauko
16:45                Lusto: Tulevaisuushyppy ja ryhmätyöskentely
17:30                Yhteinen pohdinta ja keskustelu
18:00               Tilaisuus päättyy

 

Lisätiedot: reetta.karhunkorva(a)lusto.fi

Takaisin