Kutsu metsäalan ammattilaisille ja opiskelijoille: Visioi tulevaisuuden metsäammattilainen ja vaikuta Luston tulevaan ydinnäyttelyyn

Suomen Metsämuseo Luston keväällä 2024 avattava uusi ydinnäyttely käsittelee metsiin liittyviä ilmiöitä pitkässä aikaulottuvuudessa menneisyydestä tulevaisuuteen. Tulevaisuuden metsäammattilainen – Tulevaisuustila Luston ydinnäyttelyyn -hankkeessa museoon rakennetaan vuorovaikutteinen tila, joka tarjoaa museokävijälle mahdollisuuden tulevaisuuden visioiden tarkastelulle. Kuka työskentelee metsäalalla 2070-luvulla ja miltä hänen tavallinen työpäivänsä näyttää? Kenen kanssa hän työskentelee ja minkälaiset arvot hänen työtään ohjaavat?

Kutsumme nyt tämän päivän metsäammattilaisia sekä alan opiskelijoita tuottamaan tulevaisuuden visioita näyttelytilaa varten. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja visioi 2070-luvun metsäammattilaisen henkilökuva seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 • Henkilökuvan voi visioida yksin, parin kanssa tai työporukalla
 • Visiointituokion voi ottaa osaksi kokousta, luentoa, tyhy-päivää tai kahvipöytäkeskustelua
 • Aikaa kannattaa varata ainakin tunti, jotta pohdinnalle, keskustelulle ja vastausten tallentamiselle jää riittävästi aikaa
 • Seuraavat kysymykset auttavat teitä visioinnissa:
  • Mitä tulevaisuuden metsäammattilainen on opiskellut? Mikä on hänen ammattinimikkeensä? Miksi hän on hakeutunut metsäalalle? Millaista osaamista ja taitoja hänellä on? Millainen on hänen tavanomainen työpäivänsä? Millaisia työtehtäviä päivään kuuluu? Minkälainen metsäsuhde hänellä on? Millaisten organisaatioiden kanssa hän tekee yhteistyötä? Minkälaista tulevaisuuden metsäalaa hän rakentaa?
 • Tulevaisuutta voi vain ennustaa, eli vääriä vastauksia ei ole!
 • Tallentakaa lopuksi vastauksenne tälle lomakkeelle

   

  Vastaukset tallennetaan osaksi Luston kokoelmia.

  Lisätietoja antaa museopedagogi Asta Vaittinen, asta.vaittinen (a) lusto.fi , puh. 044 491 0610.

   

  Tulevaisuuden metsäammattilainen – Tulevaisuustila Luston ydinnäyttelyyn

  Hallinnoija: Suomen Metsämuseo Lusto
  Rahoittaja: Metsämiesten Säätiö, kesto 1 v (2022)