Metsäkulttuuria kansallismaisemassa

Lusto on metsäkulttuurin valtakunnallinen vastuumuseo Punkaharjulla, keskellä kauneinta itäsuomalaista harju- ja järviluontoa. Lähiympäristömme on erinomaista päiväretkeilyaluetta ja meillä on ensiluokkaiset puitteet kulttuuri-, luonto- ja kokousmatkailulle. Voit myös tilata opastettuja kierroksia museoon tai lähialueen luontokohteisiin.

Sukella syvemmälle metsäkulttuuriin

Ryhmä ihmisiä Lustossa, keskellä opas selittää ilmeikkäästi.

Mitä kertoo tukkityönjohtajan tuntikirja vuodelta 1917? Opastetuilla kierroksilla pääset uppoutumaan Luston näyttelyihin ja kiehtovien metsätarinoiden maailmaan.

Meiltä saat oppaan mukaan myös lähialueen luontokohteisiin. Kävelymatkan päässä Lustosta on Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimus- ja puulajipuisto, jossa on nähtävillä yli sata puulajia ja niiden erikoismuotoja. Opastetulla harjukierroksella pääset tutustumaan alueen kulttuuri- ja luonnonhistoriaan sekä ihailemaan Puruvedelle ja Pihlajavedelle aukeavia kauniita näkymiä.

Lue lisää opastuksista ›

Vinkkejä matkanne suunnitteluun

Ryhmälipulla edullisesti

Vähintään 10 hengen seurueessa voit ostaa pääsylipun museoon edullisesti, ryhmälipun hinnalla.

Kätevästi junalla perille

Meille pääsee helposti junalla. Luston junaseisake on vain noin 100 m päässä museon sisäänkäynnistä.

Museoravintola Lusto palvelee

Samassa rakennuksessa sijaitseva koko perheen ravintola saa inspiraationsa metsästä.

Oppaan avulla enemmän irti näyttelystä

Varaa opastettu kierros näyttelyihin ja tutustu tarkemmin metsäkulttuuriin.

Suomen pisin puu Puulajipuistossa

Luonnonvarakeskuksen tutkimus- ja puulajipuistossa voit tutustua kotimaisiin puulajeihin ja niiden erilaisiin muunnoksiin.

Vaihtuva näyttelytarjonta kutsuu luokseen yhä uudelleen

Luston pysyvä näyttely esittelee monipuolisesti ihmisen ja metsän välistä vuorovaikutusta menneisyydestä tähän päivään. Vaihtuvissa erikoisnäyttelyissä tarjotaan uudenlaisia näkökulmia metsäkulttuurin eri osa-alueisiin esimerkiksi taidenäyttelyiden muodossa. Alati vaihtuva tarjonta rikastuttaa museokokemusta, minkä vuoksi Lustoon kannattaa tulla yhä uudelleen.

Lustossa tällä hetkellä

Kolme harmaatukkaista vanhempaa herraa keskustelee Lustossa.

Kaksi pyörälijää ilta-auringossa maantiesillalla, takanaan peilityyni järvi.

Ympärivuotisesti Saimaan järviluonnossa

Punkaharjulla, Saimaan kirkkaiden vesistöjen äärellä, voit yhdistää kulttuurin ja aktiivisen luontoloman. Alueella on monipuolisesti majoitus- ja ravintolatarjontaa sekä runsaasti harrastusmahdollisuuksia harjuluonnossa ympäri vuoden.

Punkaharjun alue