Uudistunut Lusto avautuu 17.5.2024

Lusto on ollut suljettuna näyttelyuudistukseen syyskuusta 2023 alkaen

Luston laajamittainen uudistus on koostunut laajasta ydinnäyttelyprojektista, museorakennuksen peruskorjauksesta sekä museokonseptin uudelleenmuotoilusta. Peruskorjauksessa pääpaino on ollut vuonna 2023 kiinteistötekniikan ajanmukaistamisessa, vesikateuudistuksessa sekä aurinkopaneeleiden määrän kasvattamisessa. Vuoden 2024 alkupuoliskolla peruskorjaus keskittyy asiakaslähtöisyyden parantamiseen sisä- ja ulkotilojen saavutettavuusuudistuksella. Museon toiminnassa tullaan hyödyntämään kiinteistön automaatioinformaatiota, jolla saavutetaan kustannus- ja energiatehokkaampaa toimintaa. Kiertotalouden huomioiminen näkyy mm. tilojen sisustuksessa. Yhteensopivat talotekniikkaratkaisut, esimerkiksi valaistuksen, näyttelytekniikoiden ja turvallisuusratkaisujen osalta rakentavat kestävää tulevaisuutta.

Kokonaisuudistus ei olisi mahdollista ilman toimijoiden tukea. Katso kaikki tukijat täältä.

Uusi ydinnäyttely tarjoaa uudenlaisia sisältöjä eri kävijäryhmille. Ydinnäyttelyn kuusi näkökulmaa kertovat monipuolisesta ja muuttuvasta metsäsuhteesta. Uusi ydinnäyttely on monikanavainen, elämyksellinen ja vuorovaikutteinen kokonaisuus, joka houkuttelee käymään metsäkeskustelua – perehtymään, pohtimaan ja oivaltamaan metsien ja metsäkulttuurin henkilökohtaisia, yhteiskunnallisia ja globaaleja merkityksiä menneisyydestä tulevaisuuteen. Ydinnäyttely levittäytyy myöhemmin myös verkkoon ja liikkuvaan museosatelliittiin. Ydinnäyttely kantaa nimeä Metsäsuhteiden maa.

Ydinnäyttelyuudistus toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-hankkeena.

Avajaisviikonloppuna juhlitaan uudistunutta Lustoa

Lusto avautuu yleisölle perjantaina 17.5.2024. Avajaisviikonloppuna luvassa monenlaista ohjelmaa mm. uuden ydinnäyttelyn sisältöesittelyjä sekä ohjelmaa lapsille.
Lisätietoa avajaisviikonlopusta tulossa myöhemmin. Vuosi 2024 on merkityksellinen mm. Luston täyttäessä kesäkuussa 30-vuotta! Aiheita juhlaan siis riittää uudistumisen vuonna 2024.

Takaisin