Työtehoseura luovutti arkistokuvia Luston kokoelmiin

Työtehoseura luovutti metsäaiheisia arkistokuvia Metsämuseo Luston kokoelmiin. Sadan vuoden taipaleelta kootut kuvat kertovat muuttuvasta ja kehittyvästä metsätyöstä, teknologiasta ja koulutuksesta.

– Metsämuseo Luston kokoelmissa nämä arvokkaat vanhat valokuvat saavat arvoisensa kotipaikan ja säilyvät tulevien sukupolvien hyödyksi, iloksi ja ihmeteltäväksi, arvioi Työtehoseuran toimitusjohtaja Juha Ojala.

Keskeinen osa Luston toimintaa on tutkimus- ja kokoelmatyö. Mittavat kokoelmat pitävät sisällään esineiden ja arkistoaineistojen lisäksi puoli miljoonaa valokuvaa sekä elokuva- ja videotallenteita ja julkaisuja.

– On hienoa, että Työtehoseura tuntee ja arvostaa oman toimintansa historiaa. Työtehoseura oli yhtenä metsäalan yhteisönä vuonna 1988 mukana perustamassa Suomen Metsämuseosäätiötä, joka on Luston taustaorganisaatio, taustoittaa Luston kehittämisjohtaja Leena Paaskoski.

Metsämuseo Lustossa on kesän kohokohtana uudistunut näyttely, joka houkuttelee kävijöitä Punkaharjun kansallismaisemaan. Metsäsuhteiden maa -näyttely tarjoaa uudenlaisia sisältöjä eri kävijäryhmille myös taiteen ja kulttuurin elementeillä.

– Uusi ydinnäyttely on monikanavainen, elämyksellinen ja vuorovaikutteinen kokonaisuus, joka houkuttelee käymään metsäkeskustelua. Näyttelyn kuusi näkökulmaa kertovat monipuolisesta ja muuttuvasta metsäsuhteesta, kertoo Leena Paaskoski.  
 
Arkistokuvien myötä Työtehoseura välitti onnittelutervehdyksen uudistuneelle Metsämuseo Lustolle. Valokuvat tullaan digitoinnin jälkeen julkaisemaan valtakunnallisessa Kantapuu-Finnassa osoitteessa https://kantapuu.finna.fi/

Lisätietoja:

Juha Ojala, toimitusjohtaja, TTS Työtehoseura, juha.ojala@tts.fi, puh. 050 567 3908
Leena Paaskoski, kehittämisjohtaja, Metsämuseo Lusto,
leena.paaskoski@lusto.fi, puh. 050 366 9552

Takaisin