Savottatunnelmaa ja tukkijätkien kisailua!

Metku – Metsäkulttuuripäivät 17.–19.6.2022 Suomen Metsämuseo Lusto, Punkaharju

Luston vuoden mittavin tapahtuma Metku – Metsäkulttuuripäivät tarjoaa tapahtumarikkaan viikonlopun perheille ja metsän ystäville. Suomen suurimpaan metsäkulttuuritapahtumaan odotetaan noin 5 000 kävijää, ja mukaan on ilmoittautunut noin 50 näytteilleasettajaa ja työnäytösten tekijää.

Metkussa koetaan tänä vuonna kisajännitystä teknisesti vaativassa moottorisahauksessa sekä taiteellisemmassa moottorisahaveiston kisassa. Suomen parhaat moottorisahurit ottavat toisistaan mittaa Luston kentällä SM-kisoissa lauantaina 18.6. Kilpailun järjestää Sumoki ry. Puunveistäjät ry:n järjestämä Wood Carving Tour tuo paikalle perjantaiksi ja lauantaiksi veistosten tekijöitä, jotka taituroivat tapahtumassa kahden päivän ajan. Veistetyistä teoksista yleisö pääsee äänestämään suosikkinsa ja tapahtuman aikana tehdyt työt huutokaupataan yleisölle sunnuntaina.

Metsätorin näytteilleasettajilta saa metsäalan ajankohtaisimmat tiedot ja palvelut. Torilta löytyvät myös metsäiset tuotteet, mm. puiset käyttöesineet, korut, tekstiilit sekä lähituottajien tarjontaa.

Luston lammen tukkilaisnäytökset henkivät entisajan savottatunnelmaa ja kesän parhaat nokipannukahvit saa kämppäemäntien savottakahvilasta koko Metkun ajan. Lapsille suunnatussa ohjelmassa on tarjolla muun muassa ratsastusta ja draamakierroksia sekä piirtämistä yhteistaideteoksen muodossa.

Viikonlopun aikana nähdään vanhojen käsityötaitojen osaajia, ja metsäisiä perinteitä esitellään monien työnäytösten muodossa. Kävijät pääsevät seuraamaan muun muassa kasvivärjäystä, tervanpolttoa, lastuvuolentaa, vakantekoa, päretöiden valmistusta sekä vanhaa taitoa, jolla pettu saadaan irti puusta.

Museoravintola Lusto tarjoaa lounasta tapahtuman ajan ja on avoinna torstaista lauantaihin aina klo 21 saakka, joten illasta voi nauttia alueella pidempääkin. Lisäksi ravintola laajentaa toimintaansa tapahtuman ajaksi ulkoravintola Rimakauhuun, josta saa erilaisia suolaisia ja makeita herkkuja.

Tapahtuma on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10–16, sunnuntaina klo 10–15. Tapahtumakentälle on vapaa pääsy. Luston näyttelyt ovat avoinna tapahtuman aikana klo 10–17, näyttelyliput 12 €/ 9 €/ 6 €/ 30 €.

Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö.

 

Ohjelma, näytteilleasettajat ja työnäytökset: https://lusto.fi/metku/

Kuvia aiemmista tapahtumista: https://lusto.fi/lusto/medialle/#kuvapankki

 

Lisätietoja:
Päivi Ronkanen, Metku-projektipäällikkö, asiakaspalveluvastaava, Suomen Metsämuseo Lusto
050 320 4071, paivi.ronkanen@lusto.fi

Takaisin