Puurakentamisen aika -seminaari ja New Standards -näyttelyn avajaiset

Suomen Metsämuseo Lustossa on torstaina 27.4.2023 Puurakentamisen aika -seminaari ja New Standards -näyttelyn avajaiset. Päivän ajan museossa on ilmainen sisäänpääsy.

Torstai 27.4.2023

Puurakentamisen aika -seminaari klo 13–15:30

New Standards -näyttelyn avajaisten yhteydessä järjestettävässä seminaarissa kerrotaan puurakennusten elinkaaresta, korjaavasta puurakennuksesta sekä luodaan katsaus myös puurakentamisen tulevaisuuteen.

Puurakentamisen aika -seminaarissa kuullaan kolme puheenvuoroa puurakentamisesta sekä paneelikeskustelu. Professori Rainer Mahlamäki kertoo Luston arkkitehtuurista ja sen merkityksistä puurakentamisen kehitykselle. Arkkitehti Saara Kantele keskittyy vuorollaan pysyvän talon ajatukselle ja pohtii, mitä rakentamisessa tulee huomioida pitkäikäisen ja sopeutuvan rakennuskannan luomiseksi. New Standards -näyttelyä kuratoinut Laura Berger puolestaan johdattaa kuulijat puisten tyyppitalojen maailmaan ja herättelee kysymyksiä tyyppitalojen opeista ja inspiraatiosta nykypäivälle.

Tilaisuuden avaa Suomen Metsämuseo Luston toimitusjohtaja Niina Uronen. Paneelikeskustelua moderoi Arkkitehtuurimuseon johtaja Carina Jaatinen.

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Seminaari striimataan ja sitä voi seurata täältä: https://youtube.com/live/CezztCaytQE?feature=share

Tervetuloa!

Ohjelma

Tervetuloa
Toimitusjohtaja Niina Uronen, Suomen Metsämuseo Lusto
Näin syntyi Lusto
Rainer Mahlamäki professori
Kestävä puutalo: kohti pitkäikäistä ja sietokykyistä rakentamista
Saara Kantele arkkitehti, muotoilija, Studio Kantele
Kahvitauko
Puiset tyyppitalot: Uutta ja vanhaa
Laura Berger TkT, New Standards
Paneelikeskustelu
Moderointi Arkkitehtuurimuseon johtaja Carina Jaatinen
Loppusanat

Seminaarin järjestävät  Lusto ja Arkkitehtuurimuseo yhteistyössä.

 

Näyttelykauden avajaiset klo 16 alkaen

Erikoisnäyttelyn New Standards, Puutalo Oy 1940–1955 avajaiset.

Tapahtuma on kaikille avoin, tervetuloa.

Takaisin