Puu materiaalina – PuuSensei kerää tietoa puuhun liittyvistä mieltymyksistä

Luston perusnäyttelyyn saatiin kevään aikana täydennystä, kun PuuSensei liittyi osaksi näyttelytarjontaa. Kyseessä on pelillinen laitteisto, joka kerää tietoa puuhun liittyvistä mieltymyksistä. Laitteen toiminta perustuu ihmisen aistikokemuksiin erilaisista puulajeista. Käyttäjä pääsee tutustumaan tarkemmin puulajien ominaisuuksiin, vertailemaan omia näkemyksiään muiden käyttäjien kanssa sekä konkreettisesti tunnustelemaan erilaisia puulajeja materiaalina.

Nainen koskettamassa PuuSensei-laitetta Luston näyttelyssä. Lähikuva kädestä ja PuuSensei-laitteen näytöstä. Lähikuva naisesta koskettamassa PuuSensei-laitteen näyttöä. PuuSensei-laitteen näyttöruutu. PuuSensei-laitteen näyttöruutu.

Aistikokemusten ja mielipidekysymysten päätteeksi PuuSensei kertoo suosikkipuun.

PuuSensei ei ole pelkästään kokemuksellinen peli, vaan se kerää samanaikaisesti aineistoa Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimukseen puuhun liittyvistä kokemuksista ja mieltymyksistä. Laitteisto on kehitetty osana ympäristöministeriön ja Luken rahoittamaa tutkimus- ja viestintähanketta yhdessä Tiedekeskus Heurekan, japanilaisten tutkimuskumppaneiden sekä prototyypin testausvaiheessa avustaneiden koululaisryhmien kanssa.

Laitteistoa käytetään tällä hetkellä Lustossa sekä Heurekan SuperPuu-näyttelyssä Vantaalla. Tervetuloa tutustumaan!

Lue lisää tutkimuksesta ja PuuSensei-laitteesta Luonnonvarakeskuksen sivuilta.

Takaisin