Piirustus- ja kirjoituskilpailu alakouluille – aiheena metsä

Suomen Metsämuseo Lusto, Savonlinnan kaupunginkirjasto, Savonlinnan kulttuuritoimi ja Riihisaari – Savonlinnan museo järjestävät piirustus- ja kirjoituskilpailut Savonlinnan seudun alakouluille.

Piirustuskilpailu Metsäretkellä on suunnattu 1.–3. luokille ja kirjoituskilpailu Metsämuisto 4.–6. luokille. Kilpailuaika on 1.11.–31.12.2022. Piirustuskilpailu herättelee pohtimaan, millainen olisi unelmien metsäretki ja mitä retken aikana voisi tapahtua. Kirjoituskilpailussa kerätään puolestaan tarinoita ikimuistoisista metsäretkistä. Kilpailuilla kootaan tietoa lasten metsäsuhteista ja siitä, mitä metsä heille merkitsee.

Molemmista kilpailusta palkitaan kolme parasta työtä. Voittajan valintaan osallistuvat Savonlinnan kirjaston, Savonlinnan kulttuuritoimen ja Suomen Metsämuseo Luston henkilökuntaa. Lisäksi raadissa on mukana taiteen ammattilainen.

Osa kilpailutöistä päätyy kiertonäyttelyksi Savonlinnan seudun kirjastoihin, ja teoksia voidaan hyödyntää myös Metsämuseo Luston uudistuvassa perusnäyttelyssä.

Lue lisää

Kilpailujulisteet: https://www.dropbox.com/sh/3d9mlptkh85oi19/AABSWcVOSaMloKvJjhcpTekea?dl=0

Lisätietoja:
museopedagogi Asta Vaittinen, Suomen Metsämuseo Lusto, asta.vaittinen@lusto.fi, 044 491 0610

Takaisin