Olemmeko edelleen metsäkansaa? – Suomalaisten suhde metsään kiinnostaa tutkijoita

Tiedote
Punkaharju 15.1.2020

Mitä metsä merkitsee suomalaisille? Kerro omasta, perheesi tai yhteisösi metsäsuhteesta SKS:lle!

Metsä on vahvasti läsnä suomalaisten elämässä nyt ja tulevaisuudessa. Vaikka metsien merkitykset ja käyttö ovat muutoksessa, edelleen monet kokemuksemme ja muistomme liittyvät metsään ja teemme metsässä ja metsään liittyen monenlaisia asioita. Metsä herättää paljon tunteita ja ajatuksia.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Metsäsuhteet yhteiskunnallisessa muutoksessa -tutkimushanke järjestävät yhteistyössä Suomen Metsämuseo Luston kanssa muistitietokeruun suomalaisista metsäsuhteista. Tavoitteena on tallentaa mahdollisimman laajasti monenlaisia kuvauksia metsien merkityksistä suomalaisille.

Mitä metsä merkitsee sinulle? Miten metsäsuhteesi on syntynyt ja millaiseksi se on muodostunut? Mitä olet tehnyt elämäsi aikana metsiin liittyen? Kerro metsästä elämänvaiheissasi ja perheesi tai yhteisösi elämässä. Kerro myös, omistatko metsää ja liittyykö työsi tai ammattisi metsään. Miten ne näkyvät metsäsuhteessasi? Lähetä kirjoituksesi SKS:lle 15.10.2020 mennessä. Otamme vastaan myös valokuvia.

Vastaukset arkistoidaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon. Aineiston pohjalta tehdään tieteellistä tutkimusta ja julkaisuja. Tiedotamme keruun tuloksista keväällä 2021. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/metsa

Lisätietoja:
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu(at)finlit.fi
Metsäsuhteet yhteiskunnallisessa muutoksessa -tutkimushanke, metsäsuhteita.fi/tutkimus/
Tutkimushankkeen johtaja, dos. Jaana Laine, puh. 050 563 6013, jaana.laine(at)helsinki.fi
Tutkija, jatko-opiskelija YTM Tuulikki Halla, puh. 040 7373 904, tuulikha(at)uef.fi
Tutkija, jatko-opiskelija FM Reetta Karhunkorva, puh. 050 328 9644, reetta.karhunkorva(at)lusto.fi

Takaisin