Museoravintola Lusto on viiden tähden We Support D.O. Saimaa -ravintola!

Museoravintola Lusto on viiden tähden D.O Saimaa ravintola, mikä tarkoittaa, että tuotteet on valmistettu Saimaan seudulla korkeimpia laatukriteerejä noudattaen. Merkki on ensimmäinen alueellinen laatumerkki. Se tarkoittaa myös korkeaa laatua myös hyvää vaikutusta ympäristöön, kulttuuriin ja alueen elinvoimaan.

Museoravintola Lusto palvelee hyvän ruoan ystäviä upeissa puitteissa, keskellä kauneinta itäsuomalaista harju- ja järviluontoa Punkaharjun maisematien varrella. Ravintola sijaitsee Luston ympäristössä. Ravintola tarjoaa lounas- ja kahvilaherkkuja, päivällisiä, illallisia, tapahtumia ja kaikkea muuta herkullista! Viinilistat on valittu ympäristöön sopivaksi niin, että viinit ovat sekä hyviä että hiilijalanjäljeltään ympäristöä arvostavia. Ravintola työllistää niin paikallisia tuottajia ja kalastajia kuin myös nuoria kesätyöntekijöitä.

“Kokkina oppii arvostamaan raaka-ainetta ja on erityisen antoisaa kun pääsee katsomaan, kuinka salaatti kasvaa tai vasikka syntyy. Uskon, että moni tässä ammatissa Suomessa menestynyt on aidosti kiinnostunut siitä, mitä luonto tarjoaa. Itse olen todella innostunut lampaankäävästä, muikuista, kuusenkerkästä tai hyvin kasvaneista uusista perunoista. Niistä, joita saa ihan ensimmäistä kertaa sinä kesänä keittää ja pyöräyttää vähän voissa.

Parasta kokkauksessa ovat ihmiset. Siksi asiakkailta saatu palaute on oikeasti työn paras puoli. Sillä palautteella elää pitkään. On ollut hienoa päästä myös kehittämään Huonon Äidin valmisruokia ja juomatuotteita yhdessä yleisön kanssa sekä mikä parasta, päästä julkaisemaan uusi ruokakirjamme Kokkauksia.

Nauttikaa.”

Keittiömestari ja Museoravintola Luston ravintolapäällikkö
Ilkka Lääveri

 

Takaisin