Moottorisahauksen SM-kilpailut ja työnäytöksiä Lustossa 8.8.2020

 

TIEDOTE
3.8.2020 Punkaharju

Lauantaina 8.8.2020 Luston pihamaan täyttävät koneiden pärinä ja kilpailumieli. Tapahtumapäivässä voi seurata Suomen parhaiden moottorisahaajien suorituksia sekä käsityöläisten taidonnäytteitä.

 

Moottorisahauksen SM-kilpailut

Suomen moottorisahauskilpailijat Sumoki ry järjestää Moottorisahauksen SM-kisat Luston kentällä. Tapahtumassa Suomen parhaat moottorisahurit mittelevät voitosta ja yleisö pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä esimerkiksi näyttävän kaatotehtävän. Kaadon lisäksi kilpailutehtävinä ovat teräketjun vaihto, tarkkuuskatkaisu, alta-päältä-sahaus ja vauhdikas oksien karsinta.

  • la 8.8.2020 klo 9–16, Luston takapihan kenttä

 

Työnäytös: Moottorisahaveistoa Leo Löppönen

Moottorisahakisan vieressä pääsee tutustumaan Leo Löppösen moottorisahaveistoon. Taidokkaat puuveistokset syntyvät herkällä otteella ja taiturimaisella moottorisahan käsittelyllä.

  • la 8.8.2020 klo 9–16, Luston takapihan kenttä

 

Työnäytös: Lastuvuolentaa Jouko Lehtikuusi

Jouko Lehtikuusi esittelee vuolemistaitoja ja hänen käsissään syntyvät upeat lastukoristeet sekä erilaiset käytännölliset puutuotteet.

  • ti 4.–la 8.8. klo 10–16, Luston aula

 

Teroituspäivät

Työn tylsyttämiä metsä- ja käsityökaluja teroitetaan Luston Teroituspäivillä. Kunnostusta kaipaavat metsä- ja käsityökalut voi tuoda teroitettaviksi Lustoon pientä korvausta vastaan. Mukaan saa myös vinkkejä siitä, kuinka onnistuu työkalujen oikeaoppinen teroitus ja huolto kotioloissa.

Tarkempia tietoja verkkosivuilta ja hinnasto: http://www.lusto.fi/tapahtuma/teroituspaivat

  • pe 7.–su 9.8.2020 klo 10–16, Luston takapiha

 

Tapahtumiin on vapaa pääsy.

 

Kuvia tapahtumista: http://www.lusto.fi/yhteystiedot/medialle/

 

Lisätiedot:

Moottorisahauksen SM-kisat: Ari Rautio, kilpailun johtaja, Sumoki ry, p. 0400 386 796, ari.rautio@metsa.fi

Työnäytökset ja Teroituspäivät: Sari Kotivirta, viestintäasiantuntija, Lusto – Suomen Metsämuseo, p. 044 034 5107, sari.kotivirta@lusto.fi

Takaisin