Metsäsuhdeklubin toinen toimintakausi käynnistyy monipuolisin tapahtumin

Suomen Metsätieteellisen Seuran tuorein tieteenalakerho, Metsäsuhdeklubi, lähtee toiseen toimintakauteensa hyväksi koetelluin ideoin: luvassa on tapahtumia sekä kasvokkain että virtuaalisesti ja kotimaisin ja kansainvälisin tutkijavierailuin. Metsäsuhdeklubi kutsuu kaikki ihmistieteellisestä metsiin liittyvästä tutkimuksesta kiinnostuneet mukaan toimintaan ja tapahtumiin.

Ensimmäisen toimintavuoden 2021 aikana Metsäsuhdeklubille luotiin viestintäkanavat ja käynnistettiin jäsenhankinta. Syksyllä klubi organisoi oman Tutkittua tietoa metsäsuhteista -esitelmäsession Metsätieteen päivään sekä järjesti yhdessä Metsäsuhdetutkimusverkoston kanssa kaupunkimetsäteemaisen seminaarin Jyväskylässä.

Virtuaalisilla tutkijakahvitapaamisilla kokoonnuttiin rennosti keskustelemaan metsäsuhdetutkimuksesta niin Suomessa kuin Saksassa. Scientific Coffee Human-Forest Relationship (HFR) -tapaamiset organisoitiin suomalaisen Metsäsuhteet yhteiskunnallisessa muutoksessa – ja saksalaisen Jenan yliopiston Mentalities in Flux (flumen) – tutkimushankkeiden yhteistyönä.

Klubissa ja verkostossa toimiville tehtiin jäsenkysely, jonka alustavia tuloksia esiteltiin Metsähistorian tutkijawebinaarissa syksyllä. Yhteensä toiminnassa oli vuonna 2021 mukana lähes 100 henkilöä.

Psykologisesta omistajuudesta ja pohjoisiin metsäsuhteisiin

Metsäsuhdeklubin uusi toimintakausi käynnistyi jo tammikuussa Scientific Coffee HFR -tutkijakahvilla, jossa teemana oli metsiin liittyvä diskurssitutkimus. Kevään tulevien tutkijakahvitapaamisten alustukset käsittelevät metsien psykologista omistajuutta Saksassa sekä metsäkonflikteja.

Kevätkaudeksi on valmisteilla yhteistyössä Metsäsuhdetutkimusverkoston kanssa myös pohjoisiin metsäsuhteisiin ennen ja nyt pureutuva Kevätseminaari, joka suuntautuu Oulun seudulle. Syksyllä klubi osallistuu Metsätieteen päivään.

Jäsenkyselyn tuloksista klubin ja verkoston tutkijat ovat kirjoittamassa yhteisartikkelia Metsähistoriallisen Seuran ja Suomen Metsämuseo Luston Vuosilusto 14 –julkaisun teemanumeroon Metsät ja tulevaisuus.

Metsäsuhdeklubiin voi liittyä lähettämällä sähköpostia klubin puheenjohtajalle.

Lisätiedot:

Jaana Laine, puheenjohtaja, Metsäsuhdeklubi, jaana.laine(at)helsinki.fi
Metsäsuhdeklubi ja tapahtumatiedot verkossa
Twitter: @metsasuhdeklub

Takaisin