Metsäsäätiön kohdennettu keräys Metsämuseo Lustolle alkaa lokakuussa Saimaan seudulla

Suomen Metsäsäätiön kohdennettu keräys Metsämuseo Luston puukorjausrakentamisen tueksi alkaa 1.10.2022 ja päättyy 30.9.2023. Vuoden aikana metsänomistajat voivat osallistua keräykseen puukauppojen yhteydessä kolmessa Saimaan seudun maakunnassa eli Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa sekä Pohjois-Karjalassa.

Alueellisen keräyksen tavoitteena on tukea Luston peruskorjaushanketta ja erityisesti lisätä puun käyttöä uudistuvassa museorakennuksessa. Olemassa olevien puurakenteiden korjaamisen lisäksi peruskorjauksessa korvataan muita materiaaleja puulla. Puumateriaalin näkyvämpi rooli Lustossa parantaa museon akustiikkaa ja tilaratkaisuja sekä lisää levollisuutta ja viihtyisyyttä näyttelytiloissa. Ensimmäiset rakennustyöt Lustossa alkavat jo joulukuussa 2022.

”Peruskorjaus on mittava ja monivuotinen hanke, jolla parannetaan valtakunnallisen metsämuseomme toiminnallisuutta monin tavoin. Metsäsäätiöin keräys tukee peruskorjauksen yksityisrahoituksen osuutta ja sillä on iso arvo Lustolle”, kertoo Suomen Metsämuseo Luston toimitusjohtaja Niina Uronen.

Metsänomistaja voi osallistua keräykseen puukauppojen yhteydessä maksamalla menekinedistämismaksun Suomen Metsäsäätiölle. Maksun suuruus on 0,2 % pystykaupan ja 0,1 % hankintakaupan loppusummasta. Metsänomistajan lahjoituspäätöksen myötä sitoutuu myös puuta ostava taho lahjoittamaan saman summan Metsäsäätiölle ja näin ollen lahjoitussumma kaksinkertaistuu. Maksu on metsänomistajalle verovähennyskelpoinen.

Metsäsäätiön kohdennetun keräyksen järjestämisessä ovat mukana alueen puukaupan toimijat: metsänhoitoyhdistykset, Metsä Group, Stora Enso, UPM, Versowood, Sahakuutio ja Metsähallitus.

”Idea ja aloite Metsäsäätiön alueelliseen keräykseen tulee aina paikallisilta toimijoilta – niin myös tällä kertaa. Kohdennettu keräys on merkittävä yhteinen ponnistus ja aluetta yhdistävä kampanja. Toivottavasti mahdollisimman moni metsänomistaja intoutuu seuraavien puukauppojen yhteydessä laittamaan rastin ruutuun menekinedistämismaksulle ja siten tukemaan Luston peruskorjausta”, Metsäsäätiön toimitusjohtaja Martta Fredrikson toivoo.

Lisätietoja:

Suomen Metsäsäätiö, toimitusjohtaja Martta Fredrikson
+358 40 687 1686
martta.fredrikson@metsasaatio.fi

Suomen Metsämuseo Lusto, Niina Uronen
+358 40 742 8470
niina.uronen@lusto.fi

 

Suomen Metsäsäätiö on suomalaisen puun puolestapuhuja sekä metsänomistajien, puunostajien ja muun metsäalan yhteistyötaho. Metsäsäätiö rahoittaa monipuolisia hankkeita, jotka tukevat metsäelinkeinon elinvoimaisuutta ja jotka auttavat löytämään puusta ja metsistä yhä uusia mahdollisuuksia.

Takaisin