Metsäsäätiö järjestää kohdennetun keräyksen Metsämuseo Luston peruskorjaamiseksi

Suomen Metsäsäätiön hallitus teki myönteisen päätöksen viimeisimmässä kokouksessaan uudesta alueellisesta kohdennetusta keräyksestä. Keräyksen kohteena on Suomen Metsämuseo Luston peruskorjaus. Varoja kerätään Lustolle Etelä-Savon sekä Etelä- ja Pohjois-Karjalan alueilla vuoden ajan alkaen syksyllä 1.10.2022. Kaikki alueen puunostajat ja metsänomistajat, mukaan lukien Metsähallitus, ovat mukana järjestämässä keräystä.

”Suomen Metsämuseo Lusto peruskorjataan innovatiivisia puukorjausrakentamisen ratkaisuja hyödyntäen sekä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti”, taustoittaa Luston toimitusjohtaja Niina Uronen.

Puumateriaali mahdollistaa myös esimerkiksi entistä laadukkaamman akustiikan museon tiloissa.

Idea ja aloite alueelliseen keräykseen tulee aina paikallisilta toimijoilta – niin myös tällä kertaa. Luston kohdennettua keräystä ovat valmistelleet alueen puuta ostavat yritykset sekä metsänhoitoyhdistysten väki.

”Metsäsäätiön alueellinen keräys on merkittävä ponnistus ja varmasti aluetta yhdistävä kampanja. Toivottavasti mahdollisimman moni metsänomistaja intoutuu seuraavien puukauppojen yhteydessä laittamaan rastin ruutuun menekinedistämismaksulle ja siten tukemaan Luston peruskorjausta”, Metsäsäätiön toimitusjohtaja Martta Fredrikson toivoo.

Metsäsäätiö on toteuttanut aiemminkin kohdennettuja keräyksiä. Viimeisin kohdennettu keräys toteutettiin Kainuussa vuosien 2017–2018 aikana Tuupalan puukoululle. Vuonna 2008 Järvi-Suomessa alueen metsänomistajien lahjoitukset kerättiin Luston konehallin rakennusvaiheisiin.

Takaisin