Metsäkulttuuri kiinnostaa

Tiedote
18.1.2021 Punkaharju

Metsäkulttuuri kiinnostaa – Lusto 5. suosituin Finna.fi-palvelussa

Valtakunnallinen Finna.fi-hakupalvelu julkaisi tänään vuoden 2020 hakutilastonsa, ja Suomen Metsämuseo Lusto on sijalla 5 suosituimpien aineiston tarjoajien joukossa. Finna.fi-palvelu tarjoaa kävijöille pääsyn lähes 400 kirjaston, museon ja arkiston aarteisiin.

Vuodesta 2018 lähtien Lusto on parantanut sijoitustaan Finnan Top 10 -tilastossa yhden pykälän verran jättäen esimerkiksi viime vuonna taakseen Suomen kansallismuseon ja Museokeskus Vapriikin. Lustoa suositumpia ovat vain neljä isoa alan toimijaa, joiden tarjonta on hyvin laaja Lustoon verrattuna. Luston vuosittainen menestys kertoo erinomaisesta kokoelmatyöstä, jossa on panostettu merkittävästi aineistojen digitointiin sekä yleisestä metsäkulttuurin kiinnostavuudesta.

Poikkeuksellinen koronavuosi 2020 lisäsi Finnan käyttöä 16 % ja palvelussa vierailtiin ennätykselliset 2,9 miljoonaa kertaa. Finna.fi-palvelun suosituin aineisto olivat aiempien vuosien tapaan kuvat, joita selattiin 3,9 miljoonaa kertaa.

TOP 10 Finna.fi:n suosituimpien aineistojen tarjoajat 2020:

1.      Museovirasto

2.      Helsingin kaupunginmuseo

3.      Kansalliskirjasto

4.      Kansallisarkisto

5.      Lusto – Suomen Metsämuseo

6.      Museokeskus Vapriikki

7.      Suomen kansallismuseo

8.      Etelä-Karjalan museo

9.      Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

10.   Turun Museokeskus

 

Kansalliskirjaston Finna-palveluiden tiedote:
https://www.sttinfo.fi/tiedote/koronavuosi-kasvatti-kulttuurin-ja-tieteen-kulutusta-verkossa?publisherId=3747&releaseId=69898463

 

Lisätietoja:

Leena Paaskoski, kehittämisjohtaja, Lusto – Suomen Metsämuseo, p. 050 366 9552, leena.paaskoski@lusto.fi

Takaisin