Metku – Metsäkulttuuripäivät 14.–16.6.2019

TIEDOTE
10.6.2019 Punkaharju

 

Metku – Metsäkulttuuripäivät 14.–16.6.2019, Lusto – Suomen Metsämuseo, Punkaharju

 

Luston vuoden mittavin tapahtuma Metku – Metsäkulttuuripäivät tarjoaa tapahtumarikkaan viikonlopun perheille ja metsän ystäville. Suomen suurimpaan metsäkulttuuritapahtumaan odotetaan noin 6 000 kävijää ympäri Suomen, ja mukaan on ilmoittautunut lähes 50 näytteilleasettajaa ja työnäytösten tekijää.

Metkussa koetaan tänä vuonna kisajännitystä kahtena päivänä. Suomen parhaat moottorisahurit ottavat toisistaan mittaa Luston kentällä SM-kisoissa perjantaina 14.6. Heti seuraavana päivänä, lauantaina 15.6., ratkaistaan Pohjoismaiden mestaruus moottorisahauksessa.

Metsäkulttuuripäivien teemana on digitaalisuus. Perjantaina 14.6. iltapäiväseminaarissa Digimetsäläinen – tarina ja tulevaisuus tarjotaan ajankohtaista tietoa metsänomistajille, alan yrittäjille ja kaikille metsästä ja digitaalisuudesta kiinnostuneille. Metsätorin näytteilleasettajilta saa metsäalan ajankohtaisimmat tiedot ja palvelut. Torin tarjonnasta löytyvät myös metsäiset tuotteet, mm. puiset käyttöesineet, korut, tekstiilit, kirjat ja kartat sekä lähituottajien herkut.

Luston lammen tukkilaisnäytökset henkivät entisajan savottatunnelmaa ja kesän parhaat nokipannukahvit saa Sannin ja Marleenan lauttakahvilasta koko Metkun ajan. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa, muun muassa ratsastusta, draamakierroksia, ja alaköysiradalla voi harjoitella kiipeily- ja tasapainotaitoja.

Viikonlopun aikana nähdään vanhojen käsityötaitojen osaajia, ja metsäisiä perinteitä esitellään monien työnäytösten muodossa. Kävijät pääsevät seuraamaan muun muassa moottorisahaveistoa, kasvivärjäystä, tervanpolttoa, pönttösorvausta ja päretöiden valmistusta.

Tapahtuma on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 10–16, sunnuntaina klo 10–15. Tapahtumakentälle on vapaa pääsy. Luston näyttelyt ovat avoinna tapahtuman aikana klo 10–18, näyttelyliput 11/8/5/27 €.

Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö.

Metkujen yhteydessä:

  • Digimetsäläinen – Tarina ja tulevaisuus -seminaari perjantaina 14.6.2019 klo 12–16. Seminaariin erilliset pääsyliput, 30 €.
  • Moottorisahauksen Suomen mestaruuskilpailu perjantaina 14.6. ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailu lauantaina 15.6. Vapaa pääsy. Kilpailut järjestää Sumoki ry.
  • Savotan Sävel -konsertti, Jukka Lampelan Kämppäorkesteri, lauantaina 15.6. klo 15–17. Luston Auditoriossa. Pääsyliput 20 €, ennakkoon Lustosta tai ennen konsertin alkua käteisellä.

Ohjelma, näytteilleasettajat ja työnäytökset: www.lusto.fi/metku

Kuvia aiemmista tapahtumista: www.lusto.fi/yhteystiedot/medialle/

Lisätietoja:

Johtaja Pekka Äänismaa, p. 050 378 4033, pekka.aanismaa@lusto.fi

Asiakaspalveluvastaava Päivi Ronkanen, p. 050 320 4071, paivi.ronkanen@lusto.fi

Lusto – Suomen Metsämuseo

Takaisin