Luston Sadonkorjuujuhla lauantaina 8.9.

TIEDOTE
30.8.2018 Punkaharju

Luston Sadonkorjuujuhla kokoaa yhteen maaseudun tuottajat ja kuluttajat, ja esille pääsevät kotimaiset, aidot tuotteet ja maut. Tapahtumaa vietetään Lustossa lauantaina 8.9.2018 klo 10–15.

Piha-alueen Sadonkorjuutorilla on myynnissä satokauden antimia kuten lammasherkkuja, kotimaisia kalasäilykkeitä, karjalanpiirakoita, marja-, sieni- ja yrttituotteita sekä muita maaseudun maukkaita tuotteita.

Päivän aikana on ohjelmaa koko perheelle: harjumaisemia voi ihastella sekä hevoskärryajelulla että ratsain, ja Metsäsuhdeklinikalla pääsee pohtimaan omaa metsäsuhdettaan. Leo Löppönen esittelee taidokasta moottorisahaveistoa, ja tarjolla on myös muiden käsityöläisten työnäytöksiä sekä työvälineiden teroitusta. Ohjelman lomassa voi nauttia runsaan Sadonkorjuulounaan Museoravintola Nilassa.

Museon puolella on nähtävissä monipuolisia näyttelyitä, joista uusimpana metsien kulttuuriperintöön keskittyvä Metsiin kadonneet. Päivän aikana näyttelyihin on ilmaisia opastuskierroksia, jotka sisältyvät pääsylipun hintaan.

Punkaharju valokuvissa -seminaari

Sadonkorjuujuhlan aikana Luston auditoriossa järjestetään Punkaharju valokuvissa -seminaari klo 12–14.30. Seminaarissa kerrotaan harjualueen historiasta valokuvien kautta. Tilaisuudessa puhujina ovat muun muassa Jukka Kukkonen, Erkki Oksanen, Nuutti Kanerva ja Reetta Karhunkorva. Seminaarin päätteeksi tutustutaan Punkaharjun hovikuvaaja Anni Hemminkisen valokuvanäyttelyyn Lustossa ja Hotelli Punkaharjussa. Seminaarin järjestää Kotiseutuna kansallismaisema -hanke, Punkaharjun Kulttuuriseura ja seminaariin on vapaa pääsy.

Tiedote- ja kuvamateriaali:

www.lusto.fi/medialle -> Sadonkorjuujuhla

 

Lisätiedot:

Päivi Ronkanen, asiakaspalvelunhoitaja
p. 050 320 4071
paivi.ronkanen@lusto.fi

Takaisin