Luston Sadonkorjuujuhla 12.9.

 

TIEDOTE
8.9.2020 Punkaharju

 

Sadonkorjuujuhla lauantaina 12.9. klo 10–15

 

Luston ulkoilmatapahtumassa pääsevät esille kotimaiset, aidot tuotteet ja maut sekä metsään, luontoon, hyvinvointiin ja liikuntaan liittyvät teemat.

Museon takapihan piha-alueelle levittäytyy Sadonkorjuutori, jossa on myynnissä satokauden antimia – hunajaa, lammasvalmisteita, kotimaisia kalasäilykkeitä, karjalanpiirakoita, marja-, sieni- ja yrttituotteita sekä muita maaseudun maukkaita herkkuja.

Ohjelmatarjontaa on kaikenikäisille ja koko perheelle. Työnäytöksissä voi ihastella kädentaitoja, kuten Leo Löppösen moottorisahaveistoa, Unto Forssin päretöitä sekä Punkaharjun Reserviläisten tervanpolttoa Luston rannassa. Työpajassa pääsee askartelemaan oman syyskranssin ja perheen pienimmille on tarjolla talutusratsastusta Aurinkolaukan islanninhevosilla sekä puun kuormausta simulaattorilla. Myös työvälineitä teroitetaan pientä korvausta vastaan.

Metsään ja hyvinvointiin liittyviä teemoja esitellään eri pisteissä ja aktiviteeteissa. Kruunupuisto kertoo palveluistaan, kuten välinevuokrauksesta, opastetuista retkistä sekä muista liikunta- ja hyvinvointipalveluista. Pisteellä pääsee myös testaamaan, kuinka sujuu fatbike-pyöräily harjumaastossa.

SaimaaLife ja tuohitaituri Kaija Karri luovat yhdessä luonnollisia hyvinvointikokemuksia. Tarjolla on elämänmakuisia tarinoita ja käsityön tuomaa hyvää oloa tuohitöiden äärellä. Tasatunnein halukkaat pääsevät myös pienelle rauhoittavalla metsäkierrokselle. Aktiivisempaan metsässä liikkumiseen tarjoaa vaihtoehdon Olavin retkeilijöiden tekemä omatoiminen suunnistusreitti harjualueella. Kartta suunnistusalueesta on jaossa tapahtumassa.

Museoravintola Nilassa on tarjolla herkullinen ja runsas Sadonkorjuulounas klo 11–15. Menu sisältää mm. paahdettua kurpitsaa ja savustettua possunniskaa pannarijälkiruokaa unohtamatta. Tunnelmaa tapahtumaan luo Laura Vartion haitarimusiikki.

Lyhytelokuvat Luston auditoriossa klo 13–14

Luston auditoriossa kerrotaan tarinoita paikallisista ihmisistä kahden lyhytelokuvan muodossa: Savonlinnan parturi – Hiustenveistäjä Taneli Muhonen ja Karvan verran. Tilaisuudessa on paikalla elokuvien ohjaaja-käsikirjoittaja Anne Välinoro. Esitys alkaa klo 13, vapaa pääsy. Huom. Auditorion maksimimäärä on 50 henkilöä ja tila täytetään saapumisjärjestyksessä.

Sadonkorjuutorilla myytävien tuotteiden lista ja ohjelmatiedot.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tulethan tapahtumaan vain terveenä ja huolehdi riittävistä turvaväleistä muihin kävijöihin. Noudatamme tapahtumassa korona-ajan viranomaisohjeistuksia.

Kuvia tapahtumasta: www.lusto.fi/medialle

 

Lisätiedot:

Päivi Ronkanen, asiakaspalveluvastaava

p. 050 320 4071, paivi.ronkanen@lusto.fi

Takaisin