Luston Metku – Metsäkulttuuripäivät veti ennätysyleisön

TIEDOTE
17.6.2019 Punkaharju

Suomen Metsämuseo Luston 14.–16.6. järjestämillä Metku – Metsäkulttuuripäivillä kävi kaikkiaan noin 6 400 vierasta. Aurinkoinen sää suosi tapahtumaa perjantaina ja sunnuntaina, eikä aamupäivän sade lauantaina haitannut tapahtumayleisöä. Vilkkaimpana päivänä lauantaina tapahtumassa vieraili reilu 3 000 kävijää.

Näytteilleasettajia, metsäalan organisaatioita, käsityöläisiä, perinteiden taitajia, yhdistyksiä ja järjestöjä osallistui Metsäkulttuuripäiville edellistä kertaa enemmän, lähes viisikymmentä. Tapahtuman järjestelyissä ja toteuttamisessa eri alojen harrastajien ja taitajien panos oli tärkeä.

Metsäkulttuuripäivien teemana oli digitaalisuus, joka näkyi muun muassa tapahtuman ohjelmassa. Perjantain iltapäiväseminaarissa Digimetsäläinen – tarina ja tulevaisuus tarjottiin ajankohtaista tietoa metsänomistajille, alan yrittäjille sekä kaikille metsästä ja digitaalisuudesta kiinnostuneille. Myös näytteilleasettajat olivat huomioineet teeman tarjonnassaan.

Metsäkulttuuripäivillä nähtiin runsaasti erilaisia työnäytöksiä ja kävijät pääsivät kokeilemaan itse metsään liittyviä työskentelymenetelmiä, muun muassa puunkuormausta. Ohjelmaa oli tarjolla myös perheen pienimmille. Kävijät kiittelivät monipuolista ohjelmatarjontaa ja nauttivat tapahtuman leppoisasta tunnelmasta.

Tapahtuman yhteydessä kisattiin tänä vuonna kaksista eri mestaruuksista. Sumoki ry:n järjestämissä moottorisahauksen kilpailuissa Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuden voitti Jukka Perämäki Kuortaneelta. Joukkuekisassa Pohjoismaiden mestaruuden voitti vaiherikkaan kisan jälkeen Norja, Suomi tuli toiseksi ja Ruotsi kolmanneksi.

Metsäkulttuuripäivät on Luston vuoden mittavin tapahtuma, jossa tuodaan esille suomalaista metsäkulttuuria ja -perinnettä ja tarjotaan metsäalan toimijoille, perheille ja kaikille metsiimme liittyvästä laajasta kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille kesäinen kohtaamispaikka. Tapahtuma tukee museon metsiin ja metsien käyttöön liittyvää tiedonvälittämistehtävää sekä vahvistaa Luston asemaa valtakunnallisena metsäkulttuurin erikoismuseona.

Hanketta on rahoittanut Metsämiesten Säätiö. Lahjoitukset ja säätiöfuusiot ovat tärkeä osa Säätiön yleishyödyllisen toiminnan vaikuttavuutta. Lisätietoa: www.mmsaatio.fi

 

Kuvia tapahtumasta:  www.lusto.fi/yhteystiedot/medialle

Lisätietoja:
Johtaja Pekka Äänismaa, 050 378 4033, pekka.aanismaa@lusto.fi
Viestintäasiantuntija Sari Kotivirta, 044 034 5107, sari.kotivirta@lusto.fi

Takaisin