Kuvakeruu: Metsäalan työstä – Lusto haluaa lisätä nuorten kiinnostusta metsiin ja metsäalan ammatteihin

Millaisia työtehtäviä metsäala nykypäivänä tarjoaa?

Kuvakulma työn metsään ja metsän ammattilaisiin -hankkeessa keräämme kuvia nykypäivän metsäammattilaisuudesta. Hankkeen tavoitteena on lisätä erityisesti nuorten kiinnostusta metsiin ja metsäalan ammattien tuntemusta menneisyydestä nykypäivään tekemällä tutuksi metsää ammattina, työpaikkana ja työn kohteena. Osallistu kampanjaamme ja ole mukana lisäämässä nuorten kiinnostusta metsäalan ammatteja kohtaan lähettämällä meille kuvia tämän päivän metsäalan työtehtävistä. Nappaa kuva itsestäsi tai pyydä työkaveriasi ottamaan kuva työtehtävässäsi, olipa se sitten metsässä, laboratoriossa tai toimistossa tietokoneen äärellä. Liitä mukaan selostus mitä kuvassa tapahtuu sekä yhteystietosi. Lähetä se osoitteella kokoelmat@lusto.fi.

Kerätyt kuvat tallennetaan Luston kuva-arkistoon. Kuvia ja videoita julkaistaan Finna-hakupalvelussa, niitä tuodaan esille Luston verkkosivuilla, näyttelyissä ja somekanavissa. Kerätystä aineistosta tehdään nuorille suunnattuja digitaalisia sisältöjä.


Kuva: Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo, Sanna Hakolahti

Ohjeet ja luvat
Osallistumalla kampanjaan luovutat kuvasi ja siihen liittyvät tiedot Suomen Metsämuseo Lustolle kaikin käyttöoikeuksin. Kuvat tallennetaan Luston kokoelmiin ja julkaistaan Finna-hakupalvelussa CC BY 4.0 lisenssillä. Kuvien kaupallinen käyttö on kielletty. Voit myös kieltää nimesi julkaisemisen. Kuvia voi lähettää 27.10.2023 saakka.

Kirjoita mitä kuvassa tapahtuu ja kerro kuvausaika, kuvauspaikka ja kuvaajan sekä kuvan henkilöiden nimet. Toivomme kuvia jpeg -muodossa. Kuvia voi lähettää Lustoon sähköpostitse osoitteeseen: kokoelmat@lusto.fi

Jos kuvatiedosto on iso, kulkee se parhaiten wetransferin kautta osoitteesta: https://wetransfer.com/ tai kuvat voi lisätä omaan onedriven / google driven kansioon ja jakaa kansio Luston kanssa.

Kuvia voi lähettää myös postissa osoitteeseen:
Suomen Metsämuseo Lusto / kokoelmat
Lustontie 1

58450 Punkaharju

Hanketta tukee

Lisätietoja

Hankkeen vastuuhenkilö

Iiris Kankaanpää
Amanuenssi, FM
iiris.kankaanpaa@lusto.fi

Markkinointi- ja viestintävastaava
Lotta Lepistö
lotta.lepisto@lusto.fi
p. 050 373 7239

Takaisin