Kuka työskentelee metsäalalla 2070-luvulla?

Kutsu metsäalan ammattilaisille ja opiskelijoille: Visioi tulevaisuuden metsäammattilainen ja vaikuta Luston tulevaan ydinnäyttelyyn.

Suomen Metsämuseo Luston kesäksi 2024 avautuva uusi ydinnäyttely käsittelee metsiin liittyviä ilmiöitä menneisyydestä tulevaisuuteen. Museoon rakennetaan vuorovaikutteinen tila, joka tarjoaa museokävijälle mahdollisuuden visioida tulevaisuutta.

Kutsumme nyt tämän päivän metsäammattilaisia sekä alan opiskelijoita tuottamaan tulevaisuuden visioita vuorovaikutteista näyttelytilaa varten. Vastauksista luodaan visuaalisesti inspiroivia tulevaisuuden henkilökuvia näyttelyyn.

Metsäalan ammattilaiset ja opiskelijat voivat ottaa visiointituokion osaksi kokousta, luentoa tai tyhy-päivää. Tarkoituksena on luoda 2070-luvun metsäammattilaisen henkilökuva. Kuka työskentelee metsäalalla tuolloin ja miltä hänen tavallinen työpäivänsä näyttää? Kenen kanssa hän työskentelee ja minkälaiset arvot hänen työtään ohjaavat? Tulevaisuutta voi vain ennustaa, eikä vääriä vastauksia ole.

Vastaukset lähetetään Lustoon verkkolomakkeella osoitteessa:
https://lusto.fi/tulevaisuuden-metsa-ammattilainen.

Vastausaikaa on 31.12.2023 saakka. Kaikille vastaajille lähetetään kooste kyselyn myötä syntyneistä henkilökuvista. Julkaisemme vastaajien nimet Luston ydinnäyttelyn tekijöiden listalla. Vastaukset tallennetaan myös osaksi Luston kokoelmia.

Tulevaisuuden metsäammattilainen – Tulevaisuustila Luston ydinnäyttelyyn -hanketta rahoittaa Metsämiesten Säätiö.

Lisätietoja:
museopedagogi Asta Vaittinen, Suomen Metsämuseo Lusto
asta.vaittinen@lusto.fi, puh. 044 491 0610

Takaisin