Keskustelutilaisuus kestävän matkailun kehittämisestä Punkaharjulla

SustainPro-hankkeen pyöreän pöydän keskustelutilaisuus järjestetään Suomen Metsämuseo Lustossa Punkaharjulla 9.12.2021 klo 13-16 alueen matkailutoimijoille. Yritysten tulee ilmoittautua tilaisuuteen viimeistään tiistaihin 30.11. mennessä.

Keskustelun tavoitteena on kestävän matkailun edistäminen sekä kriteerien ja mittariston luominen Punkaharjun-Puruveden suojelualueiden ja tutkimuspuiston alueen matkailun kehittämiseen. Keskustelutilaisuuden avulla kehitetään erityisesti Punkaharjun alueen vahvuuksien ja arvojen pohjalta alueelle tavoiteprofiilia ja brändiä kehittämisen pohjaksi. Keskustelun taustana on Metsähallituksen v. 2021 toteuttama kävijätutkimus Punkaharjun alueella ja sen myötä saadut palautteet. Tilaisuudessa Metsähallituksen asiantuntijat esittelevät LAC-työkalun (LAC = Limits To Acceptable Change, Hyväksyttävän muutoksen rajat), joka on kehitetty turvaamaan luonnon monimuotoisuutta, huomioiden ajoittain merkittävän matkailumäärän kasvun alueella.

Uusi reittiopastuspiste Luston aulassa

SustainPro-hankkeen osana on toteutettu myös Saimaan alueen reittiopastuspiste Luston aulatilaan, jonne on vapaa pääsy. Opastuspisteessä on esillä reittikartat, esteettömät reitit liikuntarajoitteisille, talvikauden reitit sekä videoesittely Metsähallituksen ylläpitämistä vapaa-ajan reiteistä lähialueella. Opastetaulusta saa QR-koodin avulla lisätiedot ja karttaopasteet mukaansa älypuhelimeen.

SustainPro-hanke

SustainPro-hankkeen avulla kehitetään menetelmiä rikastaa matkailijan kokemusta luonnosta ja luodaan luonnosta, biodiversiteetin säilyttämisestä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksesta kertovaa näyttelysisältöä. Luston kumppaneita hankkeessa ovat Pietarin kaupungin kehittämiskeskus (St. Petersburg State Unitary Enterprise – Information and Analytical Centre, pääpartneri), Savonlinnan Hankekehitys Oy, Pietari Suuren kasvitieteellisen puutarhan kehittämissäätiö ja Metsähallitus.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset tapahtumaan:
Anna Satovuori (anna.satovuori@metsa.fi p. 040 5136 520)

Takaisin