Kantapuu-museotietokanta uudistuu

Tiedote
17.2.2021 Punkaharju

Kantapuu-museotietokanta muuttaa ulkoasuaan ja osoitettaan. Tietokannan uusi osoite on 17.2.2021 alkaen kantapuu.finna.fi. Muutoksen taustalla on siirtyminen uuteen kokoelmahallintajärjestelmään ja samalla julkinen kokoelmaselain liitetään osaksi Finna-hakupalvelua. Uudistuksen myötä kokoelmien selaaminen ja aineistojen käyttö on entistä helpompaa.

Kantapuu-tietokannasta voi selata Suomen Metsämuseo Luston, Lapin metsämuseon, Pielisen museon, Nurmeksen museon, Verlan tehdasmuseon, Ilomantsin museosäätiön, Suomen Metsästysmuseon ja jatkossa myös Suomen Kalastusmuseoyhdistyksen kokoelmia. Tietokanta sisältää laajan valikoiman suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja niihin liittyviä tietoja sekä arkisto- ja kirjakokoelmia. Lisäksi tietokannassa on myös muuta kulttuurihistoriallista aineistoa. Aineistoa lisätään sivustolle jatkuvasti digitointityön edistyessä.

Finna.fi on Kansalliskirjaston ylläpitämä palvelu, joka tuo Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot kaikkien saataville. Laajaan hakupalvelujen kokonaisuuteen kuuluu monia sivustoja valtakunnallisen finna.fi:n lisäksi. Tällä hetkellä palvelussa on mukana yli 400 organisaatiota.

Kantapuu-museoiden aineistot ovat Finnan käytetyimpien kokoelmien joukossa.

 

Linkki tietokantaan: https://kantapuu.finna.fi

Kuva: http://www.lusto.fi/yhteystiedot/medialle

 

Lisätietoja:

Leena Paaskoski, kehittämisjohtaja, Suomen Metsämuseo Lusto

p. 050 366 9552, leena.paaskoski@lusto.fi

Takaisin