Joulupuun päivä Lustossa lauantaina 19.11. klo 10–15

Luston väki kutsuu viettämään perinteistä ja lämminhenkistä Joulupuun päivää ja virittäytymään kanssamme joulunodotukseen. Perheen pienimmille esitetään lastennäytelmä Karhun joulu klo 10.45, 12.00 ja 14.00. Museotontun jouluisia tarinoita pääsee kuulemaan klo 11.15, 12.45, 13.30 ja 14.30.

Askartelupajassa tunnelmaan virittäydytään jouluisin askarteluin. Kynttiläpajassa tehdään suosittuja mehiläisvahakynttilöitä ja kranssipajassa valmistuvat metsäiset ovikoristeet. Askartelupaja on ilmainen, kynttilä- ja kranssipajoissa on pieni materiaalimaksu.

Päretyönäytöksessä Unto Forss näyttää, kuinka pärekorit valmistuvat perinteisin menetelmin. Kapusta-vuolutyönäytöksessä Matias Sivonen esittelee tuorepuuveistoa ja hänen käsissään syntyvät mm. erilaiset lusikat ja kauhat. Työnäytösten tuotteita on myös myynnissä.

Luston näyttelytiloihin pystytetään suosittu joulutori. Myyntipöydiltä löytyvät monenlaiset jouluiset tuotteet, kuten jouluherkut, lahjatavarat, taidokkaat käsityöt, tekstiilit ja korut. Museoravintola Lustossa on tarjolla glögiä, makkaraa, jouluteemaista lounasta sekä kotiin ostettavia jouluherkkuja ja -leivonnaisia.

Myös museon piha-alue on sonnustautunut jouluun. Tunnelmallisella joulupolulla voi viettää aikaa kaikenikäiset ja lapsille on tarjolla talutusratsastusta islanninhevosilla pientä maksua vastaan.

Joulupuun päivänä Lustossa ovat voimassa tapahtumaliput: aikuiset, eläkeläiset, opiskelijat 6 €, lapset 3 €, perhelippu 15 € (2 aikuista + lapset 4–15 vuotta). Luston näyttelyt ja Puoti ovat avoinna klo 17.00 saakka.

Lisätietoja tapahtumasta ja lista joulutorin myyjistä: https://lusto.fi/joulupuun-paiva

 

Lisätietoja:

Asiakaspalveluvastaava Päivi Ronkanen

050 320 4071, paivi.ronkanen@lusto.fi

Takaisin