Erikoisnäyttely KORU8

Mitä metsä on nykykorujen kontekstissa? Onko se materiaalia, värejä vai tekstuureja, tunteita, sanoja, kokemuksia?

KORU8 on kansainvälinen korutaiteen triennaali, joka järjestetään nyt kahdeksannen kerran. Se onpisimpään toiminut kansainvälinen korutaiteen tapahtuma Suomessa. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajasti kansainvälistä korutaidetta ja tuoda yhteen niin yleisö kuin tekijätkin näyttelyn, työpajojen sekä seminaarin kautta. Triennaalin tuottaa Korutaideyhdistys ry.

KORU8-näyttely on esillä Suomen metsämuseo Lustossa 17.5.-1.12.2024. Se jatkaa Oulun taidemuseoon keväällä 2025. KORU8 näyttelyssä on esillä 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää yli 20 eri maasta. Näyttelyyn oli avoin globaali haku teemalla ”Into the woods”, esillä olevan kokonaisuuden valitsi nelihenkinen jury 450 hakemuksen joukosta. Näyttelystä julkaistaan englanninkielinen näyttelykatalogi.

KORU8-tapahtumaan kuuluu myös ammattilaisten vetämiä työpajoja ja teemaa avaavia luentoja kahden päivän seminaarissa. Työpajat järjestetään 4.-6.6.2024 LAB ammattikorkeakoulun tiloissa Lappeenrannassa. Seminaari on kaksipäiväinen; ensimmäinen päivä 7.6. järjestetään LAB:n tiloissa Lappeenrannassa, toinen päivä 8.6. järjestetään LUSTOssa Punkaharjulla.

Lisätietoja www.koru8.fi

Korutaideyhdistys ry

Korutaideyhdistys ry on perustettu Lappeenrannassa vuonna 2005. Yhdistys toimii valtakunnallisesti ja sen tavoitteena on edistää ja tehdä tunnetuksi nykykorua taiteena ja muotoiluna Suomessa. Lisäksi päämääränä on parantaa suomalaisen korun tunnettuutta ulkomailla. Tavoitteidensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää näyttelyitä, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia sekä tiedottaa alan tapahtumista.

www.korutaideyhdistys.fi
IG: korutaideyhdistys

Takaisin