Erikoisnäyttely KORU8:n seminaari 8.6.

Mitä metsä on nykykorujen kontekstissa? Onko se materiaalia, värejä vai tekstuureja, tunteita, sanoja, kokemuksia?

KORU8 on kansainvälinen korutaiteen triennaali, joka järjestetään nyt kahdeksannen kerran. Se on pisimpään toiminut kansainvälinen korutaiteen tapahtuma Suomessa. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajasti kansainvälistä korutaidetta ja tuoda yhteen niin yleisö kuin tekijätkin näyttelyn, työpajojen sekä seminaarin kautta. Triennaalin tuottaa Korutaideyhdistys ry.

Kaikille avoimen 8.6. järjestettävän seminaarin ohjelma

Lauantaina 8.6. klo 11.15-13.15 kaikille avoin KORU8-erikoisnäyttelyn seminaari Lustossa (huom. seminaari pidetään englanniksi). Paikkoja rajoitetusti.

Ohjelma

  • 11:15 REETTA KARHUNKORVA (FI), tutkimusjohtaja, Lusto, Diversity and layers of Forest Cultures and Human-Forest Relationships
  • 11:45 HELENA LUNDAHL (FI), kuvataiteilija, taiteilijaluento
  • 12:00 WILLEMIEN BRUWER (ZA/BE), taiteilija, Organized Chaos
  • 12:30 INNI PÄRNÄNEN (FI), taiteiija, muotoilija MA, Work in a plywood factory
  • 12:45 MANAMI AOKI (JP), korutaiteilija, taiteiijaluento (video)
  • 13:00 Päätössanat
  • Seminaarin jälkeen omatoiminen näyttelykierros. Katso lippujen hinnat >>

KORU8-näyttely on esillä Suomen metsämuseo Lustossa 17.5.-1.12.2024. Se jatkaa Oulun taidemuseoon keväällä 2025. KORU8 näyttelyssä on esillä 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää yli 20 eri maasta. Näyttelyyn oli avoin globaali haku teemalla ”Into the woods”, esillä olevan kokonaisuuden valitsi nelihenkinen jury 450 hakemuksen joukosta. Näyttelystä julkaistaan englanninkielinen näyttelykatalogi.

Lisätietoja www.koru8.fi

Korutaideyhdistys ry

Korutaideyhdistys ry on perustettu Lappeenrannassa vuonna 2005. Yhdistys toimii valtakunnallisesti ja sen tavoitteena on edistää ja tehdä tunnetuksi nykykorua taiteena ja muotoiluna Suomessa. Lisäksi päämääränä on parantaa suomalaisen korun tunnettuutta ulkomailla. Tavoitteidensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää näyttelyitä, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia sekä tiedottaa alan tapahtumista.

www.korutaideyhdistys.fi
IG: korutaideyhdistys

Takaisin