Klinikat ja työpajat

Luston asiantuntijat tarjoavat metsä- ja museoalan työpajoja ja klinikoita. Vietä työpajapäivä Lustossa tai tilaa asiantuntijamme tapahtumaasi.

Varaukset ja tiedustelut:
Luston asiakaspalvelu 015 345 100 tai lusto@lusto.fi

Metsäsuhdeklinikka

Klinikan metsäsuhdehoitajineen voit tilata tapahtumaasi, työpaikallesi tai muualle sopivaksi katsomaasi paikkaan. Metsäsuhdeklinikalla kuunnellaan, ymmärretään ja tarjotaan apua metsäsuhdeasioiden pohdintaan. Klinikkakäynnin aikana sinulle selviää, mikä metsän merkitys on juuri sinulle. Vastaanoton päätteeksi saat metsäsuhdettasi vahvistavan reseptin.

Klinikkakäynnin yhteydessä on mahdollista osallistua metsäkulttuuriperinnön tallentamiseen antamalla luvan taltioida klinikalla käytävä metsäsuhdekeskustelu Luston museokokoelmiin. Lisätietoja vastaanotolla.

Hinta:

960 € (alv 0 %)
Lisäksi laskutetaan kahden klinikan vetäjän matkakulut valtion matkustussäännön mukaan.

Kesto:

max. 4 tuntia

Vaatimukset:

Metsäsuhdeklinikka vaatii tilaa 3 x 3 x 3,2 m.
Klinikan voi pystyttää joko sisälle tai ulos.

Varaukset:

Viimeistään neljä viikkoa ennen haluttua ajankohtaa.

Aurinko paistaa puiden lomasta vanhassa havumetsässä.

Metsäsuhdetyöpaja

Minä metsässä -metsäsuhdetyöpajassa metsäalalla työskentelevät pääsevät pohtimaan luottamuksellisesti pieninä ryhminä omaa suhdettaan metsään. Tavoitteena on tulla tietoisemmaksi metsän merkityksistä itselle sekä laajemmin omalle alalle, suomalaiselle yhteiskunnalle ja kulttuurille. Palvelu tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden oppia ymmärtämään metsäalaa, metsäkulttuuria ja omaa työtä sekä mahdollistaa pysähtymisen hetkeksi pohtimaan metsää arkityöstä poikkeavalla tavalla.

Kohderyhmä / kenelle työpaja soveltuu:

Palvelun kohderyhmänä ovat metsäalalla toimivista henkilöistä itseohjautuvasti kootut 4–6 hengen ryhmät (esim. työtoverit, kurssitoverit, tiimit). Metsäsuhdetyöpaja voi toimia myös verkostoitumisen välineenä; sen avulla on helppo tutustua haluamiinsa metsäalalla toimiviin henkilöihin.

Hinta:

960 € / 4-6 henkilöä
Jos työpaja toteutetaan muualla kuin Lustossa laskutetaan lisäksi kahden työpajan vetäjän matkakulut valtion matkustussäännön mukaan.

Kesto:

Lustossa tai muussa sovitussa paikassa järjestettävä tapaaminen kestää 4–6 tuntia.

Kolme ihmistä keskustelee teltassa, johon on painettu metsämaisema.

Osallistavaa merkitysanalyysiä museoille

Merkitysanalyysi on suomalaisten museoiden museo-objektien ja -kokoelmien merkitysten ja museoarvon määrittelyyn tarkoitettu yhteisöllinen menetelmä. Innostava merkitysanalyysityöpaja auttaa museot alkuun osallistavassa työssä omien kokoelmien parissa. Erilaiset analyysikohteet voivat avata hienoja ja yllättäviä näköaloja yhteiseen kulttuuriperintöön.

Merkitysanalyysityöpaja koostuu museon ennakkotehtävästä, kahdesta työpajapäivästä, analyysitöiden kommentoinnista ja museon henkilöstön kanssa pidettävästä suunnittelupalaverista, jossa mietitään, miten osallistavasta merkitysanalyysista tehdään museon pysyvä toimintamuoto.

Kerromme mielellämme lisää ja annamme tarjouksen työpajapaketista.

Heikki Häyhä, MA
konservaattori, For Our Generation Ou
heikkih9@gmail.com, p. 050 5830030

Leena Paaskoski, dos., FT
kehittämisjohtaja, Suomen Metsämuseo Lusto
leena.paaskoski@lusto.fi, p. 050 3669552