Jätkän kulttuuripäivät – legendaarinen metsätapahtuma 1967–2000,
pienoisnäyttely

Jätkän kulttuuripäivät järjestettiin ensimmäisen kerran Joensuussa 25.-26.11.1967 Työväen Sivistysliiton aloitteesta. Metsätyömiesten oma, uusi kulttuuritapahtuma laajensi käsitystä kulttuurista, sen yleisöistä ja halusi kohottaa metsätyömiesten itsetuntoa nostamalla metsätyön ja sen arvon julkisesti esille. Jätkän kulttuuripäiviä järjestettiin eri puolilla Suomea 13 kertaa ja enimmillään kulttuuripäivillä oli 15 000 osallistujaa.

Näyttelyssä on esillä muun muassa 13 kehystettyä julistetta, Ylen tuottamaa aikalaisuutiskuvaa kulttuuripäiviltä sekä Luston kokoelmissa olevia esineitä ja arkistoaineistoa. Työväen Sivistysliitto on tukenut näyttelyn toteutusta.

Lustolaisten vinkit näyttelyyn

Metku – Metsäkulttuuripäivät jatkavat perinnettä

”Vuonna 2005 Jätkän kulttuuripäivät yhdistettiin Luston Metsäpäivien kanssa Metku – Metsäkulttuuripäiviksi, jota me Lustossa edelleen järjestämme. Meillä onkin Suomen suurin metsäkulttuuritapahtuma, ja se kerää Luston piha-alueelle noin 6000 kävijää. Kolmipäiväinen Metku-tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi viikkoa ennen juhannusta.”

Päivi Ronkanen, asiakaspalveluvastaava

Ikämies hakkaa kirveellä puita Luston pihalla.